Güncel
Giriş Tarihi : 16-03-2023 12:23   Güncelleme : 16-03-2023 13:07

Gerze Halk Eğitimi Merkezinden Depremzedelere Yardım Eli

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öğretmenleri ve kursiyerleri bu kez depremzedelere destek için üretti

Gerze Halk Eğitimi Merkezinden Depremzedelere Yardım Eli

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından ülkenin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de Gerze Kaymakamlığı, Gerze Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve Gerzeli vatandaşlar el ele vererek yaralara merhem olmak canını dişine taktı, depremzedelere dokunabilmek için yardım kampanyaları başlatıldı, toplanan yardımlar deprem bölgelerine sevk edildi.

Gerze’ de birçok kurum, kuruluş ve vatandaşlar deprem bölgesine yardımda bulunabilmek için seferber olarak adeta yarıştı. Gerze Halk Eğitimi Merkezi de kendi imkânları dâhilinde kursiyerlerle birlikte depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi.

Yapılan yardımlarda öğretmen ve kursiyerler tarafından el emeği erzak ve gıda malzemesi hazırlanarak deprem bölgesine gönderildi. Bu kapsamda Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerler tarafından 250 kg ev yapımı tarhana ve 250 kg ev yapımı erişte hazırlandığı ayrıca giyim üretim kursu öğretmen ve kursiyerleri tarafından da bebek pantolon (6-12 ay), uyku tulumu (10 ay-3 yaş), bebek battaniyesi, kapüşonlu sweatshirt (8-11 yaş), sweatshirt (3-11 yaş), sweatshirt takım (3-11 yaş), kapüşonlu welsoft takım (4-8 yaş) toplamda 221 adet kıyafet hazırlanıp paketlenerek deprem bölgesine ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacı ile Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesi tarafından oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezine teslim edildiği öğrenildi.

AdminAdmin