Güncel
Giriş Tarihi : 12-08-2022 17:05   Güncelleme : 12-08-2022 17:51

'Gerze' markası, imece usulüyle oluşturulacak

“Emek Veren Eller Projesi” kapsamında Gerze markasının tanıtılması amacıyla konferans düzenlendi

'Gerze' markası, imece usulüyle oluşturulacak

Gerze Kaymakamlığı AR&GE ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “Emek Veren Eller Projesi” kapsamında ilçemizde üretim yapan, el emeği ürünler üreten ev kadınlarını, hobi atölyeleri çalışanlarını, üretici firma sahiplerini tek çatı altında bir araya getirerek imece usulüyle Gerze markasının oluşturulması, yerel ve ulusal pazarda Gerze’ nin ve ‘GERZE’ Markasının tanıtılması amacıyla Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde Gerzeliler’ in de katılımıyla konferans düzenlendi.

Gerze Kaymakamlığı AR&GE ve Proje Ofisi ‘Marka Yöneticisi’ olan ve aynı zamanda da Gerze Belediyesi Gönüllü Cittaslow Temsilcisi Özgür Kahya’ nın sunumu ile gerçekleştirilen programda, Markalaşma Süreçleri, Kooperatifleşme, Üretim, Reklam ve Pazarlama, Ulusal Pazarda ‘Gerze’ markasının tanıtılması gibi konular ele alındı.

Konferansın başında kısaca kendini tanıtan ‘Marka Yöneticisi’ Özgür Kahya, “Gerze’ de üretilen, Gerze’ nin tescilli markalı ürünlerini, el emeği göz nuru ürünlerini ulusal pazarda satmak için Global bir internet sitesi kurma yolunda genel merkezle yapılanmaya gittik. Yaklaşık 1 yıldır emek veriyoruz, bu site Eylül ayında yayınlanmış olacak” diye konuştu.

Kahya, “Dünya genelinde mevcut olan 284 Cittaslow kentin, el emeği ürünlerinin ortak bir platformda satılacağı, Gerze’ nin de kendi içinde ürettiği ürünlerin bu platformda yer alması için bizlerde uğraşıyoruz.

7 girişimci kadın bir kadın kooperatifi kurdu; gönlümüz daha fazla kadın kooperatifinin kurulmasından ve onların ürettiği ürünleri internet platformuna taşımaktan yana” ifadelerini kullandı. Konferansın devamında Kahya, katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

AdminAdmin