Güncel
Giriş Tarihi : 11-05-2023 03:00   Güncelleme : 11-05-2023 03:13

Gerze örnek bir çalışmaya imza attı

Gerze Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, deprem bölgesindeki anaokulu öğrencisi minikler için tulum elbise dikimi yapıyor.

Gerze örnek bir çalışmaya imza attı

11 ili etkileyen ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan asrın felaketi ardından Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) Projesi´ni hayata geçirdi. Depremden olumsuz etkilenen çocuklara destek olmanın hedeflendiği proje kapsamında ilçemiz Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerler, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki bir anaokulu ile eşleştirildi. 

Deprem bölgesindeki çocukların yüzlerini güldürmek için kollar sıvayan kursiyerler, yoğun mesai harcıyor.  Depremin ilk anından itibaren bölgeye desteklerini sürdüren kursiyerler bu sefer okul öncesi çocuklar için tulum elbise dikiyor. Kumaşlar yaş gruplarına göre kesiliyor. Ardından usta ellerde dikimi yapılıyor. Özenle dikilen elbiseler paketlenip gönderime hazır hale getiriliyor. 25 kursiyerin yer aldığı atölyede şu günlerde hummalı bir çalışma var.

Kurum olarak eşleştirildikleri Diyarbakır Yenişehir'deki 85 okul öncesi öğrencisi için üretimin yapıldığını dile getiren Gerze Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, "Buradaki konfeksiyon sınıfımızda oradaki vatandaşlarımıza öncelikle çocuk grubuna, soğuktan etkilenmemeleri adına tulum dikimine başladık. Bugüne geldiğimizde bakanlığımızın yürüttüğü ÇEDES projesi var. Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi kapsamında biz Diyarbakır Yenişehir de varolan bir ortaokul ile eşleştirilmiş bulunmaktayız. Bu anlamda okul müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdim. 85 tane okul öncesi öğrencisinin okula devam ettiğini bize bildirdiler. Biz de öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizle birlikte buradaki öğrencilerimize kıyafet üretimi hakkında gerekli işlemleri başlattık" dedi.

AdminAdmin