Güncel
Giriş Tarihi : 05-10-2022 17:08   Güncelleme : 05-10-2022 17:20

Gerze Toplum Sağlığı Merkezinde Emzirme Haftası Etkinlikleri

1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle ilçemiz Toplum Sağlığı Merkezinde stant açıldı

Gerze Toplum Sağlığı Merkezinde Emzirme Haftası Etkinlikleri

Ülkemizde bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve emzirme konusunda farkındalık yaratmak için kutlanan Emzirme Haftası nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi önünde açılan stantta hasta ve yakınlarına bilgi verildi.

Stantta görevli sağlık personelleri, anne, anne adayları, hasta ve hasta yakınlarına emzirme ve anne sütünün önemini anlatırken doğumun ilk bir saatinde emzirmeye başlanmasının ardından 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenme ve 2 yıl veya daha fazla süreye kadar emzirmeye devam edilmesi, israf ve obezite dahil olmak üzere her türlü çocuk yetersiz beslenmesine karşı güçlü bir savunma hattı oluşturduğunun önemine değindiler.

Sağlık personelleri yaptıkları basın açıklamasında, “gebeliğinin sonlanarak anne ve bebeğin buluştuğu ve bebeğin anne sütüyle tanıştığı zamandan ilham alınarak yılın 40. Haftası olan 1-7 Ekim tarihleri seçilmiştir. Söz konusu hafta içinde tüm Türkiye’ de konunun öneminin vurgulanması, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli aktiviteler ve eğitimler planlanıp uygulanmaktadır.

Emzirme aynı zamanda bebeklerin ilk aşısı olarak da işlev görür ve onları birçok yaygın çocukluk hastalığına karşı korur. Çocuklar, bir ülkenin geleceği ve umudu olmalarının yanı sıra toplumun en kırılgan grubunu da oluşturmaktadırlar. Bu nedenle en iyi koşullarda dünyaya gelmelerinin sağlanması, büyümeleri ve gelişmeleri için en uygun ortamın hazırlanması, geleceğe dönük fiziksel, ruhsal ve zihinsel donanımlarının en üst düzeyde oluşturulması ülkenin geleceği açısından yaşamsal önem taşımaktadır” diye konuşurlarken katkıları dolayısıyla Sudem Pastanesi, Çetinkaya Pastanesi, Gerze Çarşı Avm ve Gerze Belediyesine teşekkür ettiler.

AdminAdmin