Güncel
Giriş Tarihi : 17-12-2016 16:15   Güncelleme : 25-05-2017 15:15

Hain Saldırıda Gerzeli Asker Şehit Oldu

Gerzeli asker şehit oldu!

Hain Saldırıda Gerzeli Asker Şehit Oldu
Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu bombalı saldırıda, şehit olanlardan birinin ilçemiz Hızarçayı nüfusuna kayıtlı, Mustafa Göksal Ağaçyetiştiren olduğu belirlendi. Hain saldırıda hayatını kaybeden 5 Mart 1996 doğumlu Ağaçyetiştiren'in terhisine sadece 23 gün kalmıştı.

Bir hafta önce Beşiktaş'taki terör saldırısında Durağanlı polis memuru Hakan Tanrıkulu ve Sinoplu üniversite öğrencisi Berkay Akbaş'ı şehit veren ilimiz, bu sefer de ilçemizden ve Erfelek'ten gelen şehit haberleriyle yıkıldı. Kayseri'de haftasonu çarşı iznine çıkan askerleri hedef alan bombalı terör eyleminde Sinop iki evladını daha yitirdi.

Diğer şehit de Erfelekli
Şehit olan bir diğer ismin ise, Erfelek Akçasöğüt nüfusuna kayıtlı Kenan Döngel olduğu kaydedilirken, Döngel'in terhisine yaklaşık 1.5 ay kaldığı da gelen bilgiler arasında. Zonguldak'ta ikamet eden Döngel'in ailesinin DNA teşhisi için Kayseri'ye gittiği öğrenildi.

Gerzeli şehidin şehadet haberi babaevine ulaştı
Erciyes Üniversite önünde gerçekleşen bombalı eylemde yitirdiğimiz Gerzeli hemşehrimiz Ağaçyetiştiren'in İstanbul Kartal'daki babaocağına ateş düştü. Şehit askerin haberi, askeri yetkililer ve sağlık görevlileri eşliğinde aileye bildirilirken, oturduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı.

Kartal Belediyesi tarafından şehit evinin yakınına taziye çadırı kurulurken, taziyelerin buradan kabul edileceği aktarıldı.



Ablası Kayseri'ye gelirken kaza geçirdi
Patlama sonrası haberi alan şehit er Ağaçyetiştiren'in ablası, ikamet ettiği Çorum'dan Kayseri'ye giderken yolda kaza geçirdi. Kayseri yakınlarında evden eve gerçekleşen kazada, abla Ağaçyetiştiren hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da defnedilecek
Ağaçyetiştiren, 17 Aralık Pazar günü Pendik 15 Temmuz Emlak siteleri Şehitleri Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Esenyalı Aydıntepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Erfelekli şehit özel harekatçı olmak istiyordu

Şehit er Kenan Döngel'in çarşı evden eve nakliyat istanbul iznine çıkış nedeni ise yürekleri dağladı. Bir berber ucuz araç kiralama dükkanında kalfalık yapan Döngel, Özel Harekat Polisliği başvurusu yapmak için izne çkmıştı.






Erkan TaşErkan Taş