Güncel
Giriş Tarihi : 01-11-2022 17:02   Güncelleme : 02-11-2023 14:45

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'ndan Toplum Hizmeti

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ile Türk Kızılayınca başlatılan kampanyada çok sayıda Gerzeli kan bağışında bulundu

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'ndan Toplum Hizmeti

Gerze'nin başarılı okullarından, sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, Kızılay Haftası nedeniyle ilçemizdeki kan bağışı kampanyasının da öncüsü oldu.

Bir ilke imza atıldı

29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü kan bağışının önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak amacıyla Kızılay Kan Bağışı Sivil Ekibini okula davet etti. Böylece Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Sinop'ta ilke imza atarak bir ortaokul olarak Kızılay'ın Kan Bağışı kampanyasına destekte bulunmuş oldu.

Bir ünite kan ile 3 can

Okul binasında gerçekleştirilen kan bağışlı kampanyasına okul İdaresi, çalışanlar, öğretmenler, veliler ve Gerzeli vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen toplum hizmeti ile kan bağışının önemi öğrencilere ve velilere yaşatılarak anlatıldı. Türk Kızılayı yetkilileri 1 ünite kanın 3 canı kurtardığını belirterek, "Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var. 5 bağışçı 1 dakikalık ihtiyacı karşılıyor. 1 ünite kan, 3 kişinin hayatını kurtarıyor" dedi.

AdminAdmin