Güncel
Giriş Tarihi : 01-06-2021 18:40   Güncelleme : 02-06-2021 09:38

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlanıyor

Gerze’ de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği düzenlendi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlanıyor

Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı; Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu’nun günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti.

Aksu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği yıl sonu sergisi açılışı ve ilk kez kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen programa katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında pandemi nedeniyle açılamayan kursların önümüzdeki günlerde açmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne kayıtlı 44 açık ortaokul ve 398 açık lise öğrencisinin bulunduğunu, bu eğitim-öğretim yılında açık liseden 115 öğrencinin mezun olarak diploma almaya hak kazandığını yine bu öğretim yılında 42 kurs açıldığını ve 765 kursiyerin bu kurslara devam ettiğini ifade etti.  

Nazım Aksu’dan sonra konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’de sanatı ve sanatçıyı yaşatmak için her türlü fedakârlığı yapacaklarını söylerken, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Oyunları, çini kursu, seramik kursu, Çocuk Tiyatrosu ve Yetişkin Tiyatrosu ile birlikte bale ve modern dans kurslarının faaliyete geçirildiğini; çini, seramik kursunun malzeme ihtiyaçlarını, Türk Halk Oyunları Okulunun yöresel kıyafet ihtiyaçlarını, koro, tiyatro, bale ve dans gruplarının verimliliğini artırmak amacıyla ses ve ışık sistemi ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un konuşmasının ardından Halk Oyunları Ekibi Yöresel Halk Oyunları gösterisini sergiledi. Halk Oyunları gösterisinin ardından Açık Öğretim Lisesi Mezunları Diploma Töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen diploma töreninin ardından judo gösterisi, slogan yarışması ödül töreni ve taekwondo gösterisi ile Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki etkinlik son buldu.

Etkinliğe, Gerze Kaymakamlığına vekâleten yürüten Dikmen Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Karaman, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Kaplan, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin