Güncel
Giriş Tarihi : 20-12-2016 11:52   Güncelleme : 20-12-2016 12:40

İlçemizdeki Voltaj Düşüklüğünün Sebebi Ne?

Son zamanlarda 19 Mayıs ve Hamidiye Mahallerinin bir bölümünde yaşanan voltaj düşüklüğü sorununu YEDAŞ Gerze İşletme Şefi Ali Erer'e sorduk

İlçemizdeki Voltaj Düşüklüğünün Sebebi Ne?

Son zamanlarda 19 Mayıs ve Hamidiye Mahallerinin bir bölümünde yaşanan voltaj düşüklüğü birçok vatandaşımız tarafından şikâyet edildi. Biz de sorunu YEDAŞ Gerze İşletme Şefi Ali Erer ile konuştuk. Erer, sıkıntıları hava şartlarına ve altyapı sorununa bağladı.

 

Havaların soğuk olması nedeniyle, vatandaşların elektrikli ısıtıcılara yöneldiğini belirten Erer, bu durumun trafoları zorladığını ve voltaj düşüklüğünün meydana geldiğini belirtti. Bu sorunları aşmak için trafo ve hatları güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

 

TEİAŞ kaynaklı sıkıntılar var

Sorunlu bölgelere analizör (elektrik analizi yapan aygıt) kurduklarını belirten Erer, “bu sistem 24 saat boyunca her 5 dakikada bir ayarlanan dönemde gerilim ve akım veriyor. Ama baktığımız zaman, 30 volt civarı bir oynama söz konusu” dedi. Bu sıkıntının Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) kaynaklı olduğunu belirtti ve önüne geçemediklerini söyledi.

 

“Belediyenin altyapıyı tamamlaması lazım”

Gerze’nin büyük kısmının hala elektriğin ilk geldiği dönemdeki ince bakır telleri kullandığını vurgulayan Erer, “bu teller yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor” dedi.

 

Elektrik hatlarını yer altına almaya devam ettiklerini belirten Erer, “belediye altyapıyı tamamladıkça peşinden biz de gidiyoruz” şeklinde konuştu. Ön keşiflerin yapıldığını, çalışmaların Gençlik Caddesi’nden Tabaktaş Caddesi’ne doğru başlayacağını aktarırken, mevcut voltaj düşüklüğü yaşanan bölgenin Halk Eğitim Merkezi ve civarı olduğunu söyledi.

 

İlçemizin eski yerleşim bölgelerinin tamamının bir dahaki seneye kadar yeraltından elektriğe kavuşacağını belirten Erer, yeni yerleşim yerleriyle birlikte ilçemizin yüzde 50’sinin elektriğinin yeraltından geçtiğini aktardı.

 

186’yı aramadan sorunlara müdahale edemiyorlar

Yedaş Gerze İşletme Şefi Ali Erer, mevcut sıkıntı halinde, YEDAŞ Gerze’nin veya kişisel telefon numaralarının aranmaması gerektiğini, 186'nın aranması gerektiği belirtti. Arıza kaydı oluşturmadan sorunlu yerlere gidemediklerini vurguladı.


Erkan TaşErkan Taş