Güncel
Giriş Tarihi : 02-06-2023 14:15   Güncelleme : 02-06-2023 15:26

İmam Hatip Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Gerze İmam Hatip Lisesi ve Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu iş birliği ile ‘İmam Hatip Şenliği’ ve depremzedeler yararına ‘kermes’ düzenlendi

İmam Hatip Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Bugün Gerze İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi iş birliği ile İmam Hatip Şenliği ve tüm geliri depremzedeler yararına kullanılacak kermes düzenlendi.

İMAM HATİP LİSESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

2022-2023 eğitim öğretim yılının son günlerinde okullarda öğrencilerin mezuniyet heyecanı da başladı. Bu kapsamda kermese gelen katılımcılar İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mezuniyet coşkusuna ortak oldular.

Kermesten önce İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin kep atma töreni gerçekleşti. Okuldan birincilikle mezun olan Azranur Aksu, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. İmam Hatip Lisesinden birincilikle mezun olan Azranur Aksu, “Pandemi ile başlayan ve asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 depremleri ile sonlanan, dört yıllık eğitim hayatım tamamlandı. Hem pandemi döneminde hem de depremlerde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diyorum.

Bugün bir imam hatip genci olarak ‘oku’ emriyle başlayan yolculuğumun acısıyla tatlısıyla geçen dört yılını sonlandırdığım bir aşamadayım. İyi bir evlat, iyi bir öğrenci ve ülkeme iyi bir vatandaş olmak için şuana dek çabaladım ve çabalamaya devam edeceğim. Hz. Mevlana der ki: "Çalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı." Bende bu düsturla ümit ettim, sabrettim ve isteğime ulaştım.

Bu akademik başarımın hayatımdaki birçok başarının anahtarı olacağını düşünüyorum. Bu yolda emeği geçen öğretmenlerim arkadaşlarım, okul idarecilerim ve aileme teşekkür ederim. Mezun olan arkadaşlarıma bu güzel bitişin istediğiniz yeni güzelliklere başlangıç olmasını dilerim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

HAYIR İŞLERİNE KOŞMAK LAZIM, KOŞAMIYORSAN DA YÜRÜMEK LAZIM

Yapılan hayra vesile olan herkese teşekkür eden Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zeki Sağır, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1993 yılında eğitim öğretimine başlamış ve bu yıl ki mezunlarımızla birlikte toplamda 1000’ e yakın mezun vermiştir. Bu sene 35 öğrencimizle birlikte 962 öğrencimizi okullarımızdan ülkemizin çeşitli bölgelerine çeşitli görevlerde çalışmak üzere mezun etmişiz.

Bu kermes depremde, deprem bölgesinde, yıkımda ihtiyaç durumuna düşen vatandaşlarımıza bir yardım olsun diye düzenlendi. Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu yıla kadar birçok projeye imza attık. Arakan ve Suriye’ de Gerze İmam Hatip Lisesi olarak evler yaptırdık, Etiyopya bölgesinde katarakt ameliyatı projemiz oldu, Zimbambe de bir su kuyusu projemiz oldu, İdlib bölgesi ziyaretimiz oldu, Türkiye’ de ve dünyanın değişik bölgelerinde sayısını bilmediğim birçok yetimimiz var, şuan 0-14 yaş arasındaki 35 yetimimizin de hamisiyiz, projelerimiz de devam edecektir.

İslam’ın ilk hizmet yurdu, Müslümanların ilk hicret ettiği yer olan Etiyopya da bu sene bizzat kendim Etiyopya’ da olacağım, kurbanlarımızı keseceğiz. Bu sene emanet kurban edenler var, başında bulunarak oradaki ihtiyaç sahiplerine kurbanları da ulaştıracağız.

Büyüklerimiz, ‘Hayır işlerine koşmak lazım, koşamıyorsan da yürümek lazım’ derler, belki biz koşamıyoruz ama yerimizde zıplayarak da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulundan, Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundan destekler geldi, o yüzden bugün burada bir eğitim şöleni oldu. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere protokol tarafından anı belgeleri verildi ardından İlçe Müftüsü Bayram Karar’ ın duası ile kermesin açılış kurdelesi kesildi.

Mezuniyet töreni ve kermes programına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Gerze MYO Müdürü Mehmet Keskin, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, okul müdürleri ile vatandaşlar katılım sağladı.

AdminAdmin