Güncel
Giriş Tarihi : 03-08-2021 10:37   Güncelleme : 03-08-2021 10:46

İşte Kadının Kalkınmada ki Gücü: ‘Durakhan Projesi'

Durağan’da SOGEP kapsamındaki ‘Doğallığın Kadın Eliyle Buluştuğu Nokta Durakhan Projesi' onaylandı

İşte Kadının Kalkınmada ki Gücü: ‘Durakhan Projesi'

Durağan Kaymakamlığı koordinasyonunda, Durağan Belediyesi ve Sınırlı Sorumlu Durakhan Anneleri Kadın Girişimi Üretimi ve İşletmesi Kooperatifi ortaklığı ile hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından değerlendirilen, SOGEP kapsamındaki ‘Doğallığın Kadın Eliyle Buluştuğu Nokta Durakhan Projesi' onaylandı.

Proje kapsamında, Durağan’da doğal olarak yetişen ve teşvik etmeye çalışılan zeytin üretimine dayalı sıvı yağ, sıvı sabun, bitki çayı vb. ürünler, yine ilçe ekonomisinde önemli yer tutan çeltik ve buna dayalı pirinç patlağı gibi daha üst segment ürünler ile yöresel ünlü mamuller, reçel, tarhana tarzı ürünlerin de üretimi ve paketlemesi yapılarak marka tescilli olarak Durakhan Anneleri adı ve markasıyla satış ve tanıtımı yapılacağı belirtildi.

Proje kapsamında bu ay içinde gerekli imzalar atılarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ve KUZKA üzerinden 980 bin TL hibe desteği alınacağı; yaklaşık 1 milyon 100 TL bütçeli projeye yüzde 90 hibe ile çıkan destekle ilçedeki ‘Durakhan Anneleri’ kooperatifi üzerinden kadın istihdamı oluşturmayı hedefledikleri belirtildi.

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Kılıçarslan açıklamasında, “Bu süre zarfında projemizin yazım ve yürütüm ekibinde yer alarak büyük bir özveri ve başarı hikâyesi ortaya koyan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Serkan Arslan’a, Sınıf Öğretmeni Cihan Anasız’a, Belediye Başkan Yardımcımız Ebubekir Yeşiloğlu, Durakhan Anneleri Kadın Kooperatifi Başkanımız Nazan Akkaya ile İlçe Kaymakamımız Ahmet Zorlu’ya teşekkür ederim.

Ayrıca Belediyemizin de paydaş olarak yer aldığı bu projeyle ilgili olarak bugüne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen KUZKA Genel Sekreteri Sayın Dr. Serkan Genç, Ajans çalışanı tüm uzmanlarımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’e ve Ak Parti İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun’a İlçemiz adına teşekkürü bir borç biliriz.

İlçemize Hayırlı olsun…” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin