Güncel
Giriş Tarihi : 10-01-2021 13:41   Güncelleme : 10-01-2021 15:51

“İstikbalimiz İçin Çocuklarımıza Sahip Çıkmalıyız”

Gazetemiz Köşe Yazarlarından Erkan Taş, SMA hastası çocuklar ve aileleri için zamanın çok acımasız ve hızlı aktığını; bu sorunun biran evvel çözülmesi noktasında devletin bu sorunu sahiplenmesi gerektiğini belirten bir yazı kaleme aldı

“İstikbalimiz İçin Çocuklarımıza Sahip Çıkmalıyız”

Köşe Yazarımız Erkan Taş, Poyraz Ali ile birlikte bilinçlendiğimiz bir mevzu olduğunu belirterek SMA hastası çocuklar için kalıcı ve sorunu ortadan kaldıran çözümler ortaya koyulması gerektiğini anlatan bir yazı kaleme aldı. Erkan Taş yazısında şu ifadelere yer verdi;

Değerli Okuyucular,

Zaman zaman siyasi, zaman zaman da güncel konulardaki fikirlerimizi paylaşmak adına sosyal medyayı ve gazetemizi kullanıyoruz. Yazılarımızı yazarken de 3 defa silip 5 defa yazıyoruz kimseyi kırmamak, kimseyi incitmemek adına. Fakat bu da toplumsal bilince ulaşmamızda ve eleştirel ortam oluşturmakta ne kadar etkili tartışılır.

Ülkemiz gündeminde birçok tartışılması gereken konu var. Hatta hemen hemen her gün haber bültenlerini ve tartışma programlarını dolduracak kadar. Fakat bizim gündemimiz biraz daha bunların dışında. Sinoplu yavrumuz Poyraz Ali ile birlikte eğildiğimiz ve bilinçlendiğimiz bir mevzu. SMA hastası yavrularımız.

Birkaç gün önce önerdiğimiz, "Milli Piyango Cirosunun %3' ünü ya da bayram ve arife günlerindeki köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin bir fonda toplanması düşüncemiz, ana muhalefet partisi tarafından da toplumun geneline yansıtıldı.

Bir anne, bir baba için en acı şey sanırım çocuğunun ölümü için takvim tutmaktır. Düşünün ki çocuğunuzun öleceği günü geriye doğru sayıyorsunuz. Cenabı Allah kimseye böyle bir acıyı tattırmasın ama maalesef bu hastalık hızla artıyor.

Evet, biz bu hastalığın farkına Poyraz Ali ile birlikte vardık. Ve bu yavrumuzun tedavisi için gereken miktar toplandı. İnşallah bekleyen diğer yavrularımız da biran evvel bu miktarı elde eder ve biran evvel bu tedavi sürecine başlar. Bu tedavi bildiğim kadarı ile sadece ABD de yapılıyor ve maliyeti 2 milyon Euro ( yaklaşık 20 milyon TL).

Bir aile çocuğu için ne yapmaz. Ama bu çok büyük bir miktar. Tasarrufla, çalışmakla toplanacak bir para değil.”

Yazının devamını okumak için köşe yazarları bölümünü ziyaret edebilir veya alttaki linke tıklayabilirsiniz:

https://www.gerzeninsesi.com/istikbalimiz-icin-cocuklarimiza-sahip-cikmaliyiz-makale,38.html

AdminAdmin