Güncel
Giriş Tarihi : 03-07-2020 16:43   Güncelleme : 04-07-2020 09:34

"İz Bırakmak İstiyorum"

Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Dikmen için hayata geçirdiği ve geçirmek istediği projeler ile ilgili gazetemize röportaj verdi

"İz Bırakmak İstiyorum"

Belediye Başkanlığı görevinde bir buçuk yılı geride bırakan Başkan Acar Dikmen’e, Dikmenlilere nasıl faydalı olacağını düşünerek hareket ettiğini ve görev süresi bittiğinde bile geride bıraktığı projelerle insanların onu iyi anmasını istediğini belirterek gazetemize çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Başkan Acar siyasette yeni olduğunu fakat yeni başkan olmanın verdiği tecrübesizliği Milletvekili Nazım Maviş sayesinde hissetmediğini söyleyerek;

Ne zaman Ankara’ya gitsek Sayın Vekilimiz bizim seçim vaatlerimizi açar ve bizi ilgili bakanlığa yönlendirir, sorunu aşamadığımızda ise kendisi de bizimle birlikte gelir ve sorunlarımızı aşar.

Bizi yatırımlar konusunda teşvik eden, yönlendiren yine vekilimiz Nazım Maviş’tir. Şimdi Dikmen için yeni projelerimiz var. Dikmenlilerin keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal alanları ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz.

Dikmenliler için sosyal tesis çok önemli. Çevresi aydınlatılmış, içerisinde basket sahası, voleybol sahası, yürüyüş yolu ve kondisyon aletleri olan bir sosyal tesisi Dikmene, Dikmenlilere kazandırmaya çalışıyoruz.

Bu tesisin içerisine küçük butik dükkânlar yapacağız. Bu butik dükkânlarda da köylülerimizin el emeği olan organik ürünlerini satabilmelerini sağlayacağız.”

Devam etmekte olan projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Acar, “Dikmen Belediyesi olarak ilçemiz Babalıoğlu Mahallesine Yakuplu köyünden su getirmek için çalışmalarımızı başlattık. Buraya 50 metre dranaj, 4000 metre 75’ lik boru ile içme suyu irsaliye hattı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu konuda iş makinesi ve eleman noktasında belediyemiz, boru alımı noktasında ise İller Bankası destekli çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Yedaş’la yapılan protokoller gereği ilçemizde kötü bir görüntüye neden olan ve yine tehlike arz etmekte olan elektrik kablolarını yerin altına aldığını belirten Başkan Acar en kısa sürede Dikmen’de kablo kirliliğinin ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

Yine herkesin malumu olan Entegre Sağlık Ocağı Merkezi’nin de en kısa sürede Dikmenlilere hizmet etmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Ayrıca Yatılı İmam Hatip okulumuzun inşaatı da hızla ilerlemekte ve bir sonra ki eğitim öğretime yetiştirilmesi noktasında çalışmaktayız.

İşte bütün bu yatırımlar sonucunda Dikmen ilçesi daha yaşanabilir bir ilçeye dönüşecektir.” dedi.

AdminAdmin