Güncel
Giriş Tarihi : 16-02-2021 12:45   Güncelleme : 16-02-2021 13:53

Karla Mücadele Sürüyor

İlçemizde kar nedeniyle kapanan ve ulaşım sağlanamayan yollar için İl Özel İdaresi ve Gerze Belediyesi özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor

Karla Mücadele Sürüyor

Dün sabah saatlerinden etkisini yoğun olarak gösteren kar yağışı, bugün de devam ediyor. İlçemizde kar nedeniyle kapanan ve ulaşım sağlanamayan yollar için İl Özel İdaresi ve Gerze Belediyesi özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, 6 köy yolunun açık, 36 köy yolunun ise kapalı olduğunu, ekiplerin yolları açmak için gayret gösterdiğini belirtti.

Kurt, 112 ekiplerinin, kar nedeniyle köylerde mahsur kalan 4’ü diyaliz hastası olmak üzere toplam 9 hastaya ulaştığı bilgisini verirken, yolda kalan yaklaşık 70 araca da yardım edildiğini söyledi.

Kar kalınlığının yer yer 1 buçuk metreyi bulduğu, Özel İdare Ekiplerinin 2 beko loder, 1 loder kepçe ve 2 greyder ile yolları açmanın dışında YEDAŞ ekiplerine de destek sağladığı kaydedildi. Kurt ayrıca Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı iş makinelerinin de Özel İdare Ekiplerine destek sağladığını belirtti.

İşletme Müdürü Ali Keskin ile Özel İdare Müdürü Adnan Aksu, birçok köy muhtarıyla birlikte İlçe Özel İdaresinde oluşturulan noktada çalışmaları takip ettiler.

Yürütülen çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren Cumhur Kurt, “Şu anda İl Özel İdaresi İlçe Şantiyesindeyiz, çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Dün başlayan bu güzel kar yağışıyla beraber ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı olarak aralıksız çalışıyorlar. İl Özel İdaresine bağlı bütün araçlar arazide ana güzergâhları açma çalışmalarını sürdürüyor. Önceliğimiz 112 Çağrı Merkezine ihbarda bulunan hastalarımız; özellikle diyaliz hastalarımızın hastaneye nakilleriyle ilgili yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

Yine yüksek gerilim hatlarında oluşan elektrik arızalarıyla alakalı şantiye olarak YEDAŞ ile kontrollü bir şekilde çalışıyoruz. Bu bağlamda Orman İşletme Şefi Ali Keskin ve Kaymakam Murat Güven’in müşterek çalışmalarıyla Orman Müdürlüğüne bağlı iş makineleri takviye olarak çalışmalara katkı sağlayacaklar.

Muhtarlarımızla da bir aradayız. Dünden beri aralıksız bir şekilde çalışmalara katkı sağladılar. Bu güzel kar yağışı nimeti ve bereketiyle gelsin. Yapılan çalışmaların kazasız, belasız bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin