Güncel
Giriş Tarihi : 08-02-2021 17:12   Güncelleme : 09-02-2021 10:53

Kızılay Gerze'de, 2 bin aileye ulaştı

Kızılay Gerze Şube Başkanı Celal Yiğit, geride bıraktığımız yılda ilçemizde yapılan çalışmaları, ihtiyaç sahiplerine sağlanan destekleri anlattı

Kızılay Gerze'de, 2 bin aileye ulaştı

Gerze’yi, Gerzelileri çok sevdiğini ve güvendiğini, gönül kazanmak için ne yapmak gerekiyorsa hazır olduğunu ifade eden Yiğit, geçtiğimiz yıl ilçemizde yaklaşık 2 bin aileye yardım ettiklerini söyledi.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı diyen Yiğit, “2019 yılının Ekim ayında bu binayı devraldık fakat alanımız dar olduğu için verimli çalışamıyorduk. Önce binamızın tadilatını daha sonra temizliğini yaparak kendimize verimli hizmet edebileceğimiz bir alan oluşturduk. Yönetimimizce, ihtiyaç sahibi insanlarımıza daha iyi nasıl hizmet edebiliriz diye düşündük ve ilçemizin güzel yürekli insanları sayesinde imece usulü ile buraya bir Sevgi Mağazası açtık. Bu Sevgi Mağazasında 2019 yılından bu yana yaklaşık 2 bin aileye yardım elimizi uzattık.

Sevgi Mağazamızı oluşturduktan sonra gönüllü Sevgi Meleklerimizi getirdik, Kadın Kollarımızı, Gençlik Kollarımızı oluşturduk. Bu arada insanlara sadece giyim, gıda ve para yardımı yapmadık; ilçemizde dağılmış ailelere giyim, gıda ve para yardımının yanında aile rehberliği de yaptık.  Biz sürekli Gerze’de Kızılay için en iyi şekilde ne yapabiliriz diye düşünüp duruyoruz. Şimdi yeni bir proje başlattık; kimsesiz ailelerin evlerine temizliğe gidiyoruz.

Her çarşamba günü, gönüllülerimiz ile birlikte kimsesiz ve yoksul ailelerin evlerine hem temizlik yapmaya hem de moral vermek amacıyla ziyarette bulunuyoruz.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı

Geçtiğimiz günlerde Sinop şubemiz ve ilçelerimizdeki temsilciliklerimiz ile yaptığımız koordinasyon toplantısında Kızılay Kan Merkezinin yaz döneminde binamızın arka bahçesinde çadır kurması yönünde bir öneri sunduk.

Kızılay Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü Samsun’da bulunuyor. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Samsun’dan gelen gezici aracı beklemek zorunda kalıyorlar.

İnsanların sevgiye, tebessüme ihtiyacı var

Benim en büyük felsefem, insanları ne olursa olsun dinle, sana anlatacağı bir hikâyesi vardır, mutlaka o insandan alacağın bir ders vardır. Ben 4 yıldır Gerze’deyim, 2019 yılından bu yana da Gerze Kızılay Temsilciliği Başkanıyım. Bu 2 sene de çok şey gördüm, yaşadım. Kızılay’ın ne olduğunu bilmeyen insanlar beni kapıdan kovdular, ben şu an o insanlarla dost oldum.

İşimin aslında insanların gönlünü kazanmak olduğunu anladım. İnsanlara yardım edemesem bile o insanların dertleriyle dertlenmeyi öğrendim. İnsanların tebessüme, sevgi elektriğine ihtiyacı var. İnsanlara sevgi elektriğini verdiğin, kucakladığın zaman korkma zaten.

İnsanlığın, Kızılay’a İhtiyacı Var

Nasıl ki bir ağacın, bir bitkinin suya, güneşe, havaya ihtiyacı varsa insanlığın da Kızılay’a ihtiyacı var.

Biz bu makamlarda gelip geçiciyiz. Yarın öbür gün buradan giderken yanında ne götürüyorsun demeyecekler, ne yaptın ardında ne bırakıyorsun diyecekler. Bu yüzden biz Gerze’ye insanların gönlünü kazanmaya geldik, onların gönlünü kazanmak için de ne yapmam gerekiyorsa ben hazırım” diye konuştu.

AdminAdmin