Güncel
Giriş Tarihi : 07-08-2018 16:29   Güncelleme : 07-08-2018 17:28

Köy sakinleri mağdur

Köy yolundaki bozukluk vatandaşları bezdirdi

Köy sakinleri mağdur

Bir yıl önce doğalgaz ana hattı için kazılan köy yolu, üzerinden geçen zamana rağmen yapılmayınca köy sakinleri isyan etti.

Köy sakinlerinin anlatımına göre; İlçemiz Abdaloğlu, Türkmeneli ve Belören Köyü ulaşım yollarının kesiştiği bölgede vatandaşlar uzun süredir mağduriyet yaşıyor. Geçtiğimiz yıl doğalgaz ana hat çalışması esnasında bozulan yola uzun zamandır müdahale edilmiyor. Araçlar yolun kullanılmaz durumu nedeni ile sanayiden çıkamıyor.

Özellikle kışları yağışlı ve çetin hava şartlarında vatandaşlar arabaları ile yolu kullanamadıkları için büyük zorluk çekiyor. Köy sakinleri bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

Bir kışı daha bu eziyeti yaşayarak geçirmek istemediklerini söyleyen köy sakinlerinden ve aynı zamanda Gerze Belediyesinde görevli İmam olan Aykut Çakır, “Gerekli mercilere sorunumuzu anlatmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Yaz aylarında gelen misafirlerimiz bozuk olan yolda özellikle gece saatlerinde tehlikeli yolculuk yapıyorlar. Araçlarımızı ise her hafta sanayiye getirerek hasar gören yerlerini tamir ettiriyoruz. Sorunumuzun çözümü için yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül