Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2022 15:00   Güncelleme : 23-04-2022 18:11

Makamlar, çocuklara emanet edildi

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programla kutlandı

Makamlar, çocuklara emanet edildi

Program, Atatürk Büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen kutlama programı ilçemiz Kapalı Spor Salonunda devam etti. 

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ ın konuşmasıyla devam etti.

Bu özel günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarına armağan edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, “23 Nisan 1920 Ulusal İradenin en açık bir şekilde belirdiği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bugün tüm ülkemizde coşkuyla kutluyoruz. En değerli servetimiz ve umut kaynağımız olan çocuklarımızın bu bayramında onların mutluluğuna ortak olmak bizler için büyük bir mutluluk vesilesidir.

Sevgili Çocuklar;

Sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Milletimizin ufku sizlerle açılacak, ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında yükselecektir. Geleceğimizin güvencesi, siz sevgili çocuklarımızsınız. Onun içindir ki Başkomutan Atatürk böyle bir günü tüm çocuklar için Bayram olarak ilan edip sizlere armağan etmiştir. Bundan dolayı sizlerden beklentimiz bu armağanın değerini bilip çok çalışmanız ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmanızdır. Biz yetişkinlerin en büyük ödevi de sizlere bu yolda rehberlik edip yön göstermemizdir. Bizim gururumuz ve onurumuz da bu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Bağımsızlık ve Egemenliğimizin kazanılmasında canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, siz sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Program, öğrenci şiirlerinin okunması, anaokulu öğrencilerin gösterileri, Atatürk Ortaokulu Judo Ekibinin gösterisi, AtatürkOrtaokulu öğrencilerinin geleneksel kıyafetlerle defile ve dans gösterisi, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin müzikli dans gösterisi, Atatürk Ortaokulu Trabzon Yöresi  Halk Oyunları Gösterisi, Atatürk Ortaokulu Müzik Korosunun gösterisi ile devam etti, ödül töreni ve final tablosu ile de sona erdi.   

Programa Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Kaymakam Refiki Özgü Özen, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, J.Asb.Kd.Bçvş. Erkan Duymaz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, CHP İlçe Başkanı V. Yaşar Aşıcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, MHP İlçe Başkanı Hatice Çelik, DEVA Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özbay Akbaş, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ve İzzet Karaman, STK Temsilcileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Makamlar, çocukların oldu

Etkinlikler kapsamında, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamları çocuklara teslim edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Gerze Kaymakamı Tekin Dundar makamını Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Rümeysa Gökmen’ e, Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Nehir Yılmaz'a teslim etti.

AdminAdmin