Güncel
Giriş Tarihi : 23-11-2021 18:34   Güncelleme : 24-11-2021 15:37

Meclis Üyeleri, Karşı Karşıya Geldi

Balık kafesleri konusu, AK Partili ve CHP'li Meclis Üyelerini Karşı Karşıya Getirdi

Meclis Üyeleri, Karşı Karşıya Geldi

Gerze Belediye Meclisi bugün saat 14.00’de Belediye Toplantı Salonu’nda olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine, Su Ürünleri Yetiştiricilerinden alınacak ücret tarifesinin eklenmesi talebi ile bir araya gelen meclis üyeleri toplantıda gergin anlar yaşadı.

Toplantı ile ilgili olarak Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül Erol’un Sinop İl Tarım Müdürlüğü’nün Sinop Valiliğine Gerze Limanından yapılacak balık nakliyatı ile ilgili yazısını okuyarak Gerze Limanının kafesçiler açısından rahat ve ulaşımı kolay yer olduğunu, bundan dolayı burayı tercih ettiklerini, konuyla alakalı olarak Gerze Belediyesi adına ilgili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ve Kafes Balıkçıları için Çakıroğlu mevkiinde bir liman projesi olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy uzun süredir bu konuyla ilgili olarak çeşitli görüşmeler yaptığını, Kafes Balıkçılarının Gerze Limanını kullanmamaları noktasında mücadele verdiklerini dile getirdi.

Şensoy, “ben Gerze Limanından ne yem ne balık indirilmesi,yüklenmesi taraftarıyım. Belediyemize resmi makamlardan burada 45 gün balık yüklenmesi noktasında talimat gelmiştir. Bizlerde bu anlamda yükleme araçları başına bir fiyat belirleyeceğiz. Bu fiyatı kabul ederlerse belirtilen süre zarfında nakliyatlarına devam edebilecekler” dedi.

CHP grubu adına bir konuşma yapan Belediye Meclis Üyesi Süleyman Taşgın ise “burada yapılacak olan çalışmaya CHP olarak zinhar karşıyız. Bu anlamda buraya verilecek sürenin arkası gelecektir. Bugün bunun adının yükleme, yarın yem diğer gün balık boşaltılması şeklinde olacağını düşünüyoruz.

Bu anlamda Gerze Belediye Başkanının belirttiği ücretlendirme ile ilgilenmiyoruz.  Gelinen nokta Gerze insanını yok saymaktır. Biz sizden Belediye Başkanı olarak halkın görüşünü almanızı istiyoruz. Onlarla birlikte yapılmak istenilen çalışmanın önüne geçilmeli; halkımızın desteğini arkamıza alalım ve Gerze Limanımızı kimselere kaptırmayalım. Bu anlamda başkan önümüze düşsün bizlerde CHP olarak başkana destek verelim” dedi.

Şensoy ise burada yapılmak istenilen çalışmaya kendisinin de karşı olduğunu fakat gelen yazının ellerini, kollarını bağladığını kaydetti. “Bizim Çakıroğluna yapılması düşünülen limandan başka kurtuluşumuz yok, bu anlamda bizlerde projenin bir an önce hayat bulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Bizim Gerze Limanı ile ilgili görüşümüz 9 ay balıkçıların kullanması, 3 ay (yaz döneminde) ise plaj, vatandaşa sosyal alan olarak sunulmasıdır” derken,  CHP’li meclis üyesi Birol Sazak ise “bizim bu ücret tarifesine EVET dememiz diğer istenenlere de meşruluk kazandıracak” dedi.

AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ise limanda yapılmak istenen çalışmalarla alakalı olarak ne kendisine, ne meclis üyelerine birilerinin serzenişte bulunmadığını kaydetti. CHP’li meclis üyelerinin düşündüğü toplu hareketin taşkınlıklara dönüşebileceğini, insanları sıkıntıya sokabileceğini, bununda faturasının ağır olacağını belirtti. Kurt, burada bu tarz eylemlerden ziyade kanun ve hukuk doğrultusunda hareket edilmesinin en doğrusu olacağını söyledi.

Yapılan oylamada, Su Ürünleri Yetiştiricilerinden alınacak ücret tarifesinin 1000 TL olarak belirlenmesi talebi, CHP’li meclis üyelerinin RED oyuna karşın AK Parti grubunun oy çokluğuyla kabul edildi.

AdminAdmin