Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2022 19:03   Güncelleme : 06-07-2022 19:11

Meclis, yoğun gündem maddeleri ile toplandı

Gerze Belediye Meclis Toplantısı, yoğun gündem maddeleri ile gerçekleşti

Meclis, yoğun gündem maddeleri ile toplandı

AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Hamide Ceren Erdoğan ile Ümit Akça’ nın eksik katılımlarıyla gerçekleşen Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı, bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile devam etti.

Gündemin ilk maddesi olan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi;  Tip Çatı Teras Kapama Projesinin görüşülmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Tip Çatı Teras Kapama Projesi ile ilgili 5 tip proje hazırlandığı, Belediye tarafından hazırlanan projeye uyulacağı belirtildi.

Terasların, katlanır cam balkon veya PVC doğrama ile kapatılabileceği, teras üzerine yapılan sundurma çatının eğiminin max. %33 olacağı; mahya yüksekliğinin binanın ana mahyalarından yukarı olmayacağı; sundurma konstrüksiyonunun ahşap veya çelik olacağı; yan cephelerin sadece PVC doğrama veya katlanır cam ile kapatılabileceği ayrıca hazırlanan tip projelerden hangisinin uygulanacağına talep sahibinin yazılı müracaatına istinaden yapının şekline göre Belediye Encümeninin karar vereceği kaydedildi.

2’ inci gündem maddesi olan İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi Talebi; Tabaktaş Caddesi Kot Projesinin görüşülmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Tabaktaş Caddesinde Turizm+Ticaret+Konut kullanım kriterli dört adet yapı adasında arazi topoğrafyası kotlandırmada ve yola göre tesviyede yönetmelik hükümlerinin uygulanamadığı, bu kapsamda Tabaktaş Caddesi güzergâhında bulunan 4 yapı adasına yol projesi ile birlikte su basman kotlarının belirlendiği ve yola göre tesviye ilgili özel hükümlerin getirildiği, bu bağlamda hazırlanan yol projesi yapı adalarındaki arazi topoğrafyası nedeniyle oluşan yapılaşma sıkıntısı ortadan kaldırdığı anlaşıldığından uygun olarak değerlendirildiği belirtildi.

3’ üncü gündem maddesi olan Beş yıllık İmar Programına ilave talebi; oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 1995 yılından beri yapılaşma yasağı olan ve o yıldan bu yana kamulaştırılması yapılmadığı için kamulaştırılması talep edilen Demirciler Caddesinde dere kenarındaki alan, Meclis kararıyla 2019 yılında alınan 5 yıllık imar programına ilave edildi.  

4- Hamidiye Mahallesi 560 ada, 10 parselde Uygulama Plan Değişikliği talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

5- Dolmuş Hatları Taşıt yönetmeliğinde değişiklik talebi; oy birliği ile kabul edildi.

6- İlçemiz 19 Mayıs Mahallesi Sinop Caddesi 176/A nolu adreste bulunan yerde içkili restoran açılabilmesi için içkili yerler krokisine dahil edilmesi talebi; oy birliği ile kabul edildi.

7- Gerze Turizm Tic. Ltd. Şti.’ nin adres değişikliği talebi; oy birliği ile kabul edildi.

8- Yangın evlerinde yapılmak istenen esaslı tadilat projelerinin görülmesi talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

9- Destek Hizmetleri Müdürlüğünün ücret tarifesi fiyat değişikliği talebi; CHP’ nin red oyuna karşılık, AK Partinin oy çokluğu ile kabul edildi.

10- Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ücret tarifesi fiyat değişikliği talebi; CHP’ nin red oyuna karşılık, AK Partinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Ek Gündem:

  • Apart otele İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı Düzenlenmesi talebi; oy birliği ile kabul edildi.
  • Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ a fahri hemşehrilik beratı verilmesi talebi; oy birliği ile kabul edildi.
  • Sponsorluk ve Teşvik Projeleri kapsamında Gerze yangın evlerinin (Köşk Mahallesi, İskele Caddesi ve Yunus Emre Sokak) boyanması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının sonunda CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak, CHP grubu adına, henüz açılışı yapılamayan halı sahanın durumunu sordu. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, açılışın bayram sonunda yapılacağını belirtti.

Sazak daha sonra Cumhuriyet Mahallesi Cayva mevkiindeki 18 uygulamasının mecliste neden görüşülmediğini sorguladı. Gerze Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Gönül Erol konuyla ilgili olarak, “5 yıllık imar programı 2019 yılında onaylandı. Biz imarı yapılacak işlemleri 5 senede 1 meclis onayından geçirip program dâhilinde yürütüyoruz.

2020 yılında imar kanununda yapılan değişiklikle vatandaşların bireysel parselasyon yaptırma işlemleri sona erdi. 18. Madde uygulanmayan hiçbir parsele inşaat ruhsatı verilmiyor ve bunun için de belediyelere 5 yıllık kanuni zorunluluk süresi verildi. 5 yıl içerisinde bu işlemlerin tamamının yapılıp mücbir sebeplerle yalnızca 1 yıl uzatılma hakkı verildi. Bu sebeple bizler 2020 yılında imar planımızı onayladığımız tarih itibariyle bizim 5 senelik kanuni süremiz başladı. Biz 3 yıl içerisinde Gerze’ nin bütün imar alanlarında 18 uygulaması yapma zorunluluğumuz var” diyerek CHP’ li Meclis Üyesi Birol Sazak’ ın sorusunu yanıtladı.   

CHP’li Meclis Üyesi Birol Sazak Nisan ayı Meclis Toplantısında da sorguladığı balık kafeslerine liman mevkiinden yapılan yüklemeler karşılığında alınacak kullanım ve yükleme bedeli ücretinin akıbetini yeniden sorguladı. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy şu ana kadar bir ödemenin gerçekleşmediğini, olayın mahkemeye yansıdığını ve mahkemenin devam ettiğini belirtti.  

AdminAdmin