Güncel
Giriş Tarihi : 15-06-2022 19:46   Güncelleme : 16-06-2022 13:50

Miniklerden, geri dönüşüm sergisi

Gerze Yalı Geri Dönüşüm ve Gerze Anaokulundan “İş birliği Sergisi”

Miniklerden, geri dönüşüm sergisi

Geleceğimizi emanet edeceğimiz miniklerimize, geri dönüşüm ve sıfır atığın öneminin anlatılması amacıyla Gerze Yalı Geri Dönüşüm ve Gerze Anaokulu iş birliği ile “Sıfır Atık Ve Geri Dönüşüm Sergisi” düzenlendi.

GERZE YALI GERİ DÖNÜŞÜM, GELECEĞİN ÇEVRECİLERİNİ GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIĞIN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

Gerze Anaokulunda gerçekleşen “Resim Ve El İşi Sergisinde” Gerze Yalı Geri Dönüşüm Şirket Müdürü Semanur Yüksek ve Çevre Mühendisi Yasemin Ergül Çelebi tarafından Gerze Anaokulu öğrencileri ve katılım sağlayan velilere ambalaj atıklarını ayrıştırmasını sağlamak, çevreyi korumak, gelecek nesillere daha yaşanır bir çevre bırakmak, çevre koruma bilinci kazandırma, çevre kirliliğine karşı önlem almak ve israfı önlemek için beceriler kazandırma, geri dönüşüm ile ilgili sembolleri tanıma amacıyla geri dönüşüm bilgilendirme çalışması yapıldı.

Çocukları geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek, geri dönüşüm tesisinin içeriği, atılan plastik ve kâğıtların ayrıştırılması ve çocuklarda bu bilincin yerleşmesini adına yapılan çalışmada öğrencilere afiş ve çeşitli görsellerle katı atıkların geri dönüşmesinin çevreye ve ekonomiye faydaları hakkında bilgiler de verildi.

Verilen bilgilendirme de ve bilinçlendirme çalışmasında, Çevre Mühendisi Yasemin Ergül Çelebi öğrencilere, ülke kaynaklarının ve çevrenin korunması için ambalaj atıklarının çöpe atılmaması, geri dönüşüme gitmesi konularını anlattı. Ayrıca öğrencilere verilen eğitimde geri dönüşümü olan ve olmayan atıkların da bilgisi verildi.

Çelebi öğrencilere karton, cam ve plastik atıklar ile ilgili bilgiler verirken aynı zamanda atıkların geri dönüşüme gelmemesi halinde doğaya büyük zararlar verdiğini belirtti. Atıkların önemli bir miktarının geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilir malzemeler haline getirildiğini, cam, metal, plastik ve kağıt - karton gibi atıkların çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden hammadde olarak değerlendirilebildiğini de ifade etti.

Sıfır atık eğitimini yalnızca öğrenci ve velilere vermediklerini kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlara da verdiklerini belirten Şirket Müdürü Semanur Yüksek, “biz Gerze Yalı Geri Dönüşüm olarak 2012 yılından bu yana gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir Dünya bırakmak adına geri dönüşüm ve sıfır atıkla ilgili eğitimler veriyoruz.

Pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz bu eğitimlerimize yeniden başladık. Bu Dünya hepimizin; iklimlerin ve doğanın korunması için geri dönüşüm biz insanlar için büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Sergide öğrencilerin yaptığı çalışmalar ile Gerze Yalı Geri Dönüşümün getirdiği malzemeler sergilenirken, etkinlik sonunda çocuklar verilen hediyelerle geri dönüşüm konusunda teşvik edilmeye çalışıldı.

AdminAdmin