Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2021 14:26   Güncelleme : 17-08-2022 14:46

'Neyin Nesi' Anlaşıldı

Köylüler tarafından çuvallanarak götürülen buğdaylar, kafalarda soru işaretleri bıraktı

'Neyin Nesi' Anlaşıldı

Vatandaşlar tarafından Gerze’nin Sesi Whatsapp İhbar Hattı ve sosyal paylaşım sitelerinden gönderilen görüntüler kafaları karıştırdı. Görüntülerde bir tarlada tonlarca buğdayın vatandaşlar tarafından çuvallandığı ve götürüldüğü gözlemleniyor.

Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda köylülerin tarladan çuvallayarak götürdüğü buğdayların Sinop’a bağlı Kabalı köyü’nde su basan buğday fabrikasında zarar gören ve kullanılamaz hale gelen buğdaylar olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre,  Sinop’a bağlı Kabalı köyü’nde geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmurda bir buğday deposunda su baskını yaşandı. Yaşanan su baskınında çuvallanmış ve bağlanmamış çuvallardaki buğdayların bir kısmının ıslanarak şiştiği ve kullanılamaz hale geldiği, bu yüzden de fabrika sahipleri tarafından fabrikada çalışan personellerden birinin tarlasına gübre olarak bırakıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz buğday fabrikası sahibi de buğdayların sel sularından zarar gördüğü ve şiştiği, kullanılamayacak durumda olduğundan da tarlaya gübre olması amacıyla bırakıldığını söyledi.

Zararının büyük olduğunu aktaran fabrika sahibi “fabrikanın arkasında dere akıyor. Bizim fabrikamız da yol seviyesinin biraz altında kalıyor. Fabrikamızın arkasında bir buğday depomuz var; yaşanan taşkında buğdayların bir kısmı ıslandı ve zarar gördü.

Islanan buğday bizlerin hiçbir işine yaramaz. Bu yüzden bizde kullanılamaz halde olan buğdayları çalışanlarımızdan birinin tarlasına döktük. Tarlasına buğdayları döktüğümüz çalışan arkadaşımız ertesi gün buğdayların alındığını söyledi” diye konuştu.

AdminAdmin