Güncel
Giriş Tarihi : 08-12-2021 13:30   Güncelleme : 08-12-2021 13:51

"Nimette de Külfette de Adalet İstiyoruz"

Türk Eğitim-Sen Gerze İlçe Temsilciliği, Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı

"Nimette de Külfette de Adalet İstiyoruz"

Türk Eğitim-Sen Gerze İlçe Temsilciliği, Hükümet Konağı önünde “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalışanlarının ekonomik taleplerini içeren ve meslek kanunun bir an önce TBMM’ye sevk edilerek yasalaşması için"  basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Gerze Türk Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Bilal İldemir şu ifadeleri kullandı:

“Türk Eğitim-Sen olarak mesleğin statüsünü sağlam ve yasal bir zemine kavuşturacak öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak tedbir ve düzenlemeleri hayata geçirecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bütçe görüşmelerinin ardından TBMM’ye getirilmesini talep ediyoruz.

Ayrıca, yılbaşından itibaren ödeyeceğimiz vergi, harç ve cezalara %36,2 zam gelirken memurlara zammın 5+7 olmasının büyük bir tezat teşkil ettiğini açıkça ifade ediyor ve diyoruz ki; Devlet milyonlarca çalışanına karşı “verirken cimri, alırken bonkör” olmamalıdır.  Bizim talebimiz sadece öğretmenlere değil memuru, şef, hizmetlisi, şoförü ve teknisyeniyle tüm eğitim çalışanlarına hak ettikleri ve insanca yaşayabilecekleri ekonomik düzenlemenin bir an önce yapılarak ücret adaletinin sağlanmasıdır.

Bu yüzden sürekli değer kaybeden memur maaşının da yeniden değerlenmeye alınmasını ve Ocak ayından itibaren maaşlara 1000 TL seyyanen zam yapılmasını ve ayrıca %3 refah payı eklenmesini istiyoruz. Yani biz memurlar “nimette de külfette de adalet” istiyoruz.

Bu basın açıklamamızın işverene uyarı için bir başlangıç olduğunu ifade ediyor, uyarılarımızın dikkate alınmadığı takdirde eylemlerimizin büyüyerek devam edeceğini buradan ilan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

AdminAdmin