Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2022 15:03   Güncelleme : 07-09-2022 20:21

O Parka Necmettin Erbakan’ ın İsmi Verildi

Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

O Parka Necmettin Erbakan’ ın İsmi Verildi

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan belediye meclis toplantısı AK Partili Belediye Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz’ ün bir eksik katılımıyla yapıldı.

Bir önceki meclis karar özetinin tasdikiyle başlayan toplantıda ilk gündem maddesi olan İlçemiz Çarşı Mahallesi 174 ada 1-2 parsel de Uygulama Plan Değişikliği talebi, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantının 2’ nci gündem maddesi olan Sinop Sahil Belediyeler Birliği Katı Atık Ön Ayrıştırma ve Kompost Tesisi Yağım İşinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanılması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Mali Hizmetler ek bütçe talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Boş Kadro Değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

19 Mayıs Mahallesi Gonca Sokak’ taki parka Prof. Dr. Necmettin Erbakan' ın isminin verilmesi talebi, CHP’ meclis üyeleri red oyuna karşın AKP’ li belediye meclis üyelerinin evet oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Yaykıl köyü E34A18B1 pafta 148 ada 245 ve 247 parsel sayılı taşınmazların yada konut amaçlı imar planının onaylanmasına müteakip söz konusu taşınmazların ifrazı sonucunda oluşacak arsa vasıflı taşınmazların satış talebi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının sonunda CHP' li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak Geruze Otel' in kız yurdu olarak Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilmesi ile ilgili grubu adına söz aldı. Sazak, "biz bu yapının çocuklarımız için kullanılmasına karşı değiliz fakat Gerze cittyslow şehri aynı zamanda turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Durum böyleyken de hazır olan bir yapının Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi yerine yeni bir bina yapılmasını isterdik” demesi üzerine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy Geruze Otel' in 20 yıllığına bedeli karşılığında kiralandığını belirtti.

Sazak, “havuzunda kaldırılacağını duyduk, bu doğru mu?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kapsamlı tadilat yapılması halinde belediyeden izin alınması gerektiğini söyledi.  

AdminAdmin