Güncel
Giriş Tarihi : 29-04-2021 18:06   Güncelleme : 07-06-2021 15:05

Ortak yönetim kuruluyor

Gerze Balıkçı Barınağı sorunu, belediye ile balıkçıları ortak bir masada buluşturdu

Ortak yönetim kuruluyor

1982 yılında yapımına başlanan, 2006 yılında projesi oluşturulan ama henüz imar planında balıkçı barınağı olarak gözükmeyen Gerze Limanı, Gerze Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifini karşı karşıya getirdi.

Süreli kiralanan ve Gerze Belediyesi’ndeki 10 yıllık kira süresinin dolmasının ardından Gerze Su Ürünleri Kooperatifi, barınağın kendilerine devredilmesi noktasında girişimde bulunmuştu.

Konuyla ilgili sorun yaşanması üzerine Gerze Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Çalışanları Kooperatif Üyeleri ile İskele Çay Bahçesinde bir araya gelerek konunun çözümü noktasında istişarelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gerze Belediyesi’ne balıkçı barınağı üzerinde (liman içi) bulunan yapıların yıkılıp o bölgenin Gerze Su Ürünleri Kooperatifine teslim edilmesi noktasındaki yazısının ardından oluşan devir kargaşası yapılan toplantı ile giderildi.

Gerze Belediyesi ile Balıkçılık Kooperatifinin ortak bir yönetim oluşturulması kararı alındı

Kooperatif Başkanı Gültekin Olgunsoy Balıkçı Barınağının kendilerine ait olduğunu kaydederek barınağın bir an önce devredilmesi gerektiğini ve kullanım hakkının balıkçı barınağının gerçek sahipleri olarak kendilerine ait olması gerektiğini söylemesi üzerine Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “biz belediye olarak buranın size devredilmesi noktasında bir ikilem yaşamıyoruz. Fakat yıllar içerisinde balıkçı barınağı olarak nitelendirilen bu alanda birçok sosyal alan yapılmış, ilçe sakinleri yaz, kış aileleriyle birlikte buralarda vakit geçirmektedir. Bu anlamda bu alanın yıkılmasını doğru bulmuyorum” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Şensoy aynı zamanda, ilçemiz açıklarında birçok balık kafesinin kurulduğunu, bu kafeslerle ilgili Gerze Belediyesi’nin hukuki olarak itirazları olduğunu, yine balık kafesleri lojistiğinin Gerze Balıkçı Barınağı’ndan yapılmasının bu alanda istenmeyen görüntülere sebebiyet verebileceğini bu sebeple buranın işletmesinin birlikte yapılabileceğini söyledi.

Belediye Fen İşleri Müdürü Gönül Erol ile Çevre Mühendisi Uğur Çetin ise yapmış oldukları değerlendirmede barınağın Gerze Balıkçı Kooperatifine verilmesinde bir beis görmediklerini yalnızca hepimizin ortak kullanımı olan denizlerimizde balıkçı kafeslerinde kaliteli yem yerine ucuza mal edilen piyasa yemleri verilerek hem denizin hem sahilin kirlenebileceği noktasında endişe taşıdıklarını bundan dolayı oluşturulacak ortak bir yönetimle birlikte hareket edilebileceğini işaret ettiler.

Yaklaşık bir saat süren görüşme neticesinde Gerze Su Ürünleri Kooperatifi ile Gerze Belediyesi hukuki süreç bitinceye kadar ortak bir yönetim kurması noktasında konsensüse vardı.

AdminAdmin