Güncel
Giriş Tarihi : 04-05-2020 16:35   Güncelleme : 04-05-2020 17:55

Salgından Etkilenen Vatandaşa 10 bin TL Kredi İmkânı

Kamu Bankaları ve özel bankalar salgından ekonomik olarak etkilenen vatandaşlara 10 bin TL kredi imkânı sağlıyor

Salgından Etkilenen Vatandaşa 10 bin TL Kredi İmkânı

İnsanlara yalnızca sağlık ve sosyal anlamda değil ekonomik anlamda da büyük zarar veren korona virüs salgını, sokağa çıkma yasağı dolayısıyla mesleklerine devam edemeyen veya işleri aksayan pek çok vatandaşın ekonomik destek almak için bankalara koşmasına sebep oldu.

Hal böyle olunca gerek kamu bankaları gerekse özel bankalar peş peşe destek paketlerini açıkladı.

Genel çerçevede bu destek paketlerinin özeti; kredi ödemelerinde esneklik sağlamak, düşük faizle kredi imkânı sağlayıp kredi kartı limitlerini artırmak şeklindedir. Aynı zamanda bankalar, işletmelerin kullanmış oldukları fonları da yeniden yapılandırma yoluna giderek küçük ya da büyük birçok şirkete can suyu olmaktadır. İşte bankaların korona virüs salgını kapsamında açıklamış oldukları destek paketleri:

1-ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası, Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi adı altında müşterilerine düşük faizli, 36 ay ödemeli ve ilk 6 ayı ödemesiz olarak 3000, 5000, 7500 ve 10000 TL'lik 4 adet kredi imkânı sunuyor. Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi'ne başvurmak için tıklayabilirsiniz.

 Ziraat Bankası; müşterilerinin bireysel kredi, kredi kartı ve KMH borçlarını 3 ay süresince erteleyebileceklerini duyurdu.

2-VAKIFBANK

Vakıfbank'ın sunduğu Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi'nde müşteriler, kredilerini kaç ay ödemek istediklerini seçebiliyorlar. Başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ekonomiye destek paketi kapsamında taksitli, spot ve rotatif kredilerinizi 3 aya kadar öteleyebilirsiniz. Öteleme taleplerinizi Vakıfbank mobil uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.

3-HALKBANK

Halkbank, Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi kapsamında hane geliri 5000 TL'nin altında olan vatandaşların gıda, sağlık ve kira ödemesi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 0.49 faizle kredi imkânı vermektedir. Başvurmak için buraya tıklayınız.

Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında sağlık çalışanları, 0,95 faizle 150 bin TL'ye kadar 60 ay vadeli kredi imkânından faydalanabilmektedirler.

Maaşını Halkbank' tan alan emekliler içinse; 5000 TL'ye kadar olan ihtiyaçları için 0,95 faizle 60 aya varan vadeyle kredi imkânı sağlanmaktadır

4- TÜRKİYE İŞ BANKASI

Türkiye İş Bankası, kamu hastanelerinin ihtiyaçları için 10 milyon TL bağışladığını duyurdu.

Müşteriler, ihtiyaç duymaları halinde faiz veya taksit ödemelerini 30 Haziran'a kadar uzatabilirler

Müşteriler, sağlık ve gıda alışverişleri için kredi kartlarında limit artırımına gidebilecekler.

Sanal olarak yapılacak EFT veya havale işlemlerinden 31 Mayıs'a kadar ücret kesilmeyecek.

5- GARANTİ BBVA

 Garanti BBVA, Milli Dayanışma Kampanyası'na değeri 30 milyon TL olan 200 adet solunum cihazı bağışladığını duyurdu. Ayrıca Garanti BBVA daha önceden devlet üniversitesi hastanelerinde kullanılmak üzere 10 milyon TL'lik bağış yapmıştı.

Müşteriler, hiçbir koşul gerekmeksizin bütün kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini 31 Ağustos'a kadar öteleyebilirler.
Ticari kredilerde ise ödemeleri 6 aya kadar uzatma imkânı ve daha sonraki süreçte firmaların nakit akışına göre yeniden yapılanma fırsatı sunuldu.

6-AKBANK

Bireysel müşteriler, anapara, faiz ya da taksit ödemelerini 31 Temmuz'a kadar, kredi kartı ödemelerini ise Temmuz ayı ekstrelerine öteleme imkânına sahipler.

Akbank, Türkiye Bankalar Birliği'nin kredi protokolüne katıldığını duyurdu. Bu kapsamda sektör fark edilmeksizin salgından etkilenen şirketlere yardım edilecek.

Salgının etkilerinin azaltılması için devlet hastanelerinin kullanımına 10 milyon TL'lik kaynak ayrıldı.

7-DENİZBANK

Sokağa çıkma yasağı dolayısıyla 65 yaş ve üzerindeki emeklilerin maaşlarını evlerinde ödeme kolaylığı sunuyor.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı olan KOBİ'lere özel 2020 yılında faiz ödemesi olmadan kredi imkânı veriyor. 2021 yılında ise 12 eşit taksitle yüzde 7.5 yıllık faiz oranıyla kredi fırsatı sağlıyor.

Denizbank bireysel müşterileri, kredi kartı ve ana kart ödemelerini 3 aya kadar öteleme fırsatına sahipler.

AdminAdmin