Güncel
Giriş Tarihi : 01-02-2023 13:18   Güncelleme : 02-02-2023 14:53

Sanayi esnafından otogar yerine sanayi sitesi talebi

Gerze Küçük Sanayi Sitesi esnafı, otogar projesi yerine yeni sanayi sitesi yapılmasını istiyor

Sanayi esnafından otogar yerine sanayi sitesi talebi

Sinop Caddesi üzerinde Sanayi Sitesinin hemen yanında yapılması planlanan otogar projesinin iptal edilerek alanın mevcut sanayi ile birleştirilmesini talep eden sanayi esnafı konuyla ilgili destek beklediklerini söyledi.

Toplu halde gazetemizi ziyaret ederek taleplerini dile getiren, esnaflar adına konuşan Mustafa Baş, “Sanayiye sınır olan arazinin Gerze Sanayi esnaflarının ve Gerze’mizin sanayi açısından daha da güçlenmesi, şu anki mevcut sanayi dükkanlarının yetersiz olması ve gelişememesinden dolayı otogar olarak planlanan ve mevcut sanayimize sınır olan arazinin mevcut sanayimizle birleştirilip yeni sanayi dükkanlarının yapılmasını çaresiz esnaflar olarak istiyoruz. Esnafımızın bu zor gününde yalnız bırakılmayıp bu projenin bir an önce hayata geçirilmesinin yasal mevzuat işleyişinde yapılmasını sanayi esnafları olarak gerekli yöneticilerimizden arz ve talep ediyoruz.

Talebimize cevap verilmemesi durumunda yalnızlaştırılan sanayi esnafları olarak bu kanayan yaraya Cumhurbaşkanlığı makamına ve bununla birlikte ilgili bütün bakanlıklara ileteceğimizi bildiriyoruz.

Kiracı esnaflarımızın veya yeni işletme açacak olan Gerze'mizde esnaf olmak isteyen kardeşlerimizin dükkanlarının yetersizliği nedeniyle ilçemizde yeni işletmeler açılamıyor. Mevcut dükkanların sürekli el değiştirmesi nedeniyle de esnafımızın kendi işlerini idame ettirme kaygıları artarak devam ediyor. Sanayi esnafları olarak sanayiye sınır olan otogar proje arazisinin mevcut sanayi ile birleştirilip kiracı esnaflarımıza ve esnaflık sanatını yapmak isteyip dükkan bulamayan, adım atamayan, sanatını icra edemeyen esnaf ve arkadaşlarımıza dükkanlarımızın yapılıp tahsis edilmesini istiyoruz. Şu an bile mevcut sanayimizde kiracı olup dükkanı satılan ve mağdur olan esnaf arkadaşlarımız var. Sadece yeni yapılacak olan dükkanların kiracı ve ustalık belgesi olan vatandaşlarımıza verilip bu işletmeleri gelir kapısı haline getirmek isteyenlerin değil, aynı zamanda bu dükkanlarda çocuklarına aş getirmeye çalışan emekçi kardeşlerimizin de sesiyiz” dedi.

AdminAdmin