Güncel
Giriş Tarihi : 23-06-2020 10:38   Güncelleme : 23-06-2020 10:59

Şehir Meydanı Projesinde Yeni Gelişme

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Sinop Şehir Meydanı Projesini görüştüler

Şehir Meydanı Projesinde Yeni Gelişme

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Meydan Projesini değerlendirmek üzere 22 Haziran 2020 Pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile bir araya geldiler.

Yapılan toplantıda Sinop Şehir Meydanı projesinde katedilen mesafe ve izlenecek yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, söz verdikleri “Sinop Şehir Meydanı Projesi”nin hayata geçirilmesi için atılan önemli adımları ve alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı.

Maviş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Sinop’u Şehir Meydanına kavuşturmak için önümüzdeki süreçte Jandarma Gazinosunun boşaltılarak TOKİ’ye devri konusunda mutabakat sağlandı.

Daha önce STK’larla yapılan toplantıda Sinop İl Özel İdare İşhanı’ndaki esnafların talepleri doğrultusunda gündeme gelen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bulunduğu mevcut alanda tarihi dokuya ve meydan projesine uygun turizm çarşısının yapılması kararlaştırıldı.” ifadelerini kullandı.

Sinop Belediyesi Hizmet Binası için de kamuya ait bina tahsis edilerek Belediye binasının boşaltılacağını, akabinde ise Atatürk Caddesi cephe giydirmesi sürecinin planlanacağını söyledi.

Maviş, Sinop’un tarihi kimliğinin ortaya çıkarılmasına ve surların önünün açılmasına katkı sağlayacak olan Sinop Şehir Meydanı projesinin gerçekleşmesini heyecanla bekleyen hemşehrilerimizden güç aldıklarını, projeyi hayata geçirecek her türlü desteğin alınması için gece gündüz gereken çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

AdminAdmin