Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2023 13:12   Güncelleme : 20-05-2023 13:02

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden öğrenciler yararına kermes

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi, maddi yardıma ihtiyacı olan öğrenciler yararına kermes düzenledi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden öğrenciler yararına kermes

İlçemizin başarılı ve örnek okullarından, sportif ve akademik başarılarıyla adından bahsettiren Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi güzel bir yardımlaşma örneğine daha imza attı.

Öğretmeninden yardımcı personeline velisinden okul idaresine kadar herkes elini taşın altına koyarak okulda maddi sıkıntı çeken öğrenciler yararına kermes düzenlediler.

Hamur işinden içeceğine, zeytinyağlısından kısırına birçok çeşit lezzetin olduğu kermese vatandaşlarda öğrencilerde ilgi gösterdiler.

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Okulun düzenlediği kermeste kurdele kesiminden önce konuşan Okul Müdürü Mustafa Ataman, herkesin el ele verdiğini ve böyle güzel bir etkinliğe imza attıklarına değindi.

Ataman, “kermesimizin çıkış noktası yardımlaşma ve dayanışma duygusudur. Bizler mutluluğun paylaşıldıkça, ekmeğin bölüşüldükçe artacağına, dert ve sıkıntıların birlik ve beraberlikle çözüleceğine inanıyoruz. Bunun en bariz örneği ülkemizde yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi sonrasında insanımızın vermiş olduğu sınavdır. Bizde okul olarak bu zor zamanlarda beraber olduk ve beraber olmaya devam edeceğiz.

Kermesimizin en yakın hedefi öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Son 2 yıldır üniversite sınavlarında sıralamaya ilk bin öğrenci yerleştiren okul olarak maddi sıkıntı çeken öğrencilerimize oluşturacağımız fon ile yardımda bulunmak bizim birinci hedefimizdir. Yine bizde inanıyoruz ki komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarımıza, öğrencilerimize, emektar velilerimize ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Cevat Şensoy’ a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Bayram Karar’ ın yaptığı açılış duasının ardından kermesin açılış kurdelesi kesildi ve stantlar gezilmeye ve alışveriş yapılmaya başlandı.

AdminAdmin