Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2016 18:10   Güncelleme : 22-02-2016 18:28

Şubat Ayı Konferansı Yapıldı

İlçemiz Müftülüğü Toplantı Salonunda ''Ergenlik Dönemi Kimlik Bunalımı ve Çözüm Yöntemleri'' konuşuldu

Şubat Ayı Konferansı Yapıldı

Her ay İlçemiz Müftülük Toplantı Salonunda Kur'an Kursları bünyesinde yapılan ''Bir Konu-Bir Konuk'' projesi kapsamında yapılan toplantıda Şubat ayının konusu ''Ergenlik Dönemi Kimlik Bunalımı ve Çözüm Yöntemleri'' konuşuldu.

İlçemiz Müftülüğü Bayanlar Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik yapılan Konferansa, Atatürk İlkokulu Rehberlik Öğretmeni Ayfer Bağçeci konuşmacı olarak katıldı.

Kursiyerler ile bir araya gelen Rehberlik Öğretmeni Ayfer Bağçeci, Şubat ayının konusu ''Ergenlik Dönemi Kimlik Bunalımı ve Çözüm Yöntemleri'' ile ilgili önemli bilgiler paylaşarak, Ergenlik; Çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemi olan, zaman sınırları kişiye göre değişebilen, genelde 10-20 yaş arasını kapsayan, hızlı büyüme ve gelişmenin görüldüğü, fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik değişimlerin yaşandığı evredir. Bu dönem bireyin hem kendisiyle hem de çevresiyle çatışma yaşadığı bir dönemdir. Bu dönem bazı çocuklarda erken bazı çocuklarda geç başlayabilir veya bitebilir. Beden yapıları birbirlerine göre farklı büyüme gösterir. Ergenlik dönemindeki hızlı değişimlere ayak uydurmada çocuklar birbirlerine göre farklılık gösterebilirler’’ dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül