Güncel
Giriş Tarihi : 23-12-2020 10:54

Tarihi Surlar İçin Harekete Geçildi

Sinop’ta 2 bin 500 yıllık tarihi surların restorasyonu için harekete geçildi

Tarihi Surlar İçin Harekete Geçildi

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “AB Hibe Programı kapsamında başlayan Tarihî Cezaevi restorasyonundan sonra Cezaevinin etrafındaki Kale Surlarının restorasyonu için de ek hibe ödenek sağlanmıştır.

Surların restorasyonu, Tarihî Cezaevinin restorasyonunu daha işlevsel hale getirecek.

Cezaevinin etrafındaki Tarihî Kale Surlarının restorasyonuna ek ödenek sağlanmasında katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri ERSOY'a, Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan’a, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonuna ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Yöneticilerine teşekkür ederiz.” derken Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ise “Sinop’u tüm zenginlikleriyle, bir tarih ve kültür şehrine dönüştürmek istiyoruz.

Bu doğrultuda restorasyon çalışmaları devam eden Tarihî Cezaevinin ardından, etrafındaki Kale Surlarının restorasyonu için de ek hibe desteği alındı.

Kale surlarımız, şiirlerde, şarkılarda olduğu gibi, yeniden tüm heybetiyle cezaevini kuşatacak.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere, Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan’a, Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş'e, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonuna, Merkezi Finans ve İhale Birimi Yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin