Güncel
Giriş Tarihi : 09-06-2016 15:33   Güncelleme : 09-06-2016 15:43

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Proje eğitimleri başarıyla tamamlandı

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor
 Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı kapsamında Sinop ilinde KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik olarak gerçekleştirilen sertifikalı 72 saat 10 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri  başarıyla tamamlandı.

Eğitimlerde 5 ilçeden toplam 49 kadın çiftçi eğitim aldı.72 saatlik eğitim sonunda Projelerinin tanıtımı ve Sertifika Dağıtımı Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde yapıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ’’Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığımızca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programıyla tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmaktır. Her biri kendi alanında ülke ekonomisine katkı sağlayacak başarılı çalışmalarda emeği geçen genç girişimci kadınlarımızı kutluyor başarılar diliyorum” dedi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Mehmet ASAK:’’Bu program 2016 yılında Adana, Adıyaman, Artvin, Bolu, Iğdır, Kırşehir, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova illerinde gerçekleştirilmiş olup, Türkiye çapında yaygınlaştırılması düşünülmektedir. Söz konusu program çerçevesinde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin, verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması açısından oldukça önemli olacaktır.

Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan projeler sergilenerek, projelerin özel sektörler, STK’lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulması amaçlanmaktadır. Bağımsız beş kişilik jüri tarafından değerlendirilen ilk üçe giren projeler Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 10 ilin katılımı ile “Tarımda Başarılı Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni” gerçekleştirilecektir dedi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen proje tanıtımı, sunumlar ve Sertifika töreni sonrasında tüm konukların hazırlanan iftar sofrasında oruçlarını açmasıyla son buldu.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz