Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2023 17:06   Güncelleme : 22-01-2023 17:11

Toplantıda 'Çocuklar’ konuşuldu

GER-SES Derneği (Gerze Eğitim, Sağlık, Spor ve Kültür Derneği) periyodik olarak düzenlediği toplantılarından birini gerçekleştirdi

Toplantıda 'Çocuklar’ konuşuldu

Kültür, sanat, eğitim ve spor branşlarını bir arada barındıran GER-SES Derneği, Gerze Yerel Yönetimine Dair ismi verilen Ocak ayı toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Konusu, Gerze kültürünün gelişmesi ve yaygınlaştırılması için çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmak ve gelişimlerine katkı sağlamak bakımından "iyi belediyecilik çocuk ilişkisi nasıl olmalı? Belediye olarak çocuklarımız için neler yapabiliriz? olan toplantıya derneğin başkanı olan Bülent Eryılmaz başkanlık etti.

İnteraktif bir biçimde yürütülen toplantıda GER-SES Başkanı Bülent Eryılmaz, daha önceki toplantılar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya konunun uzmanı olarak destek vereceği belirtilen Uzman Klinik Psikolog Dilara Sayar Şen özel sebeplerden dolayı toplantıya katılamazken toplantıya Sosyolog ve Aile Terapisti Orhan Uğur yaptığı bilgilendirmelerle destek oldu.

İlçemiz nüfusunun 3’ te 1’ ini çocukların oluşturduğunu belirten GER-SES Başkanı Bülent Eryılmaz, “bizler çocukken akşam okuldan eve döndükten sonra sokağa çıkardık ve akşam ezanına kadar dönmezdik, kimse de bizi merak etmezdi çünkü Gerze’ de güvenlik sorunları yaşanmazdı. Çocukların güvenle oynayabileceği bir şehir inşa edilmeli; bunu yapacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü değildir belediyedir. Bu ilçenin 3’ te 1’ lik kısmını çocuklar oluşturuyor ama kimse çocuğa ne istediğini sormuyor.

Çocuk parkı yapıyoruz, ‘hadi gidin oynayın’ diyoruz peki bu park çocuğun sosyalleşebileceği, akranlarıyla kaynaşabileceği bir yer mi? Hayır değil.

Belediye bütçesinin 3’ te 1’ lik kısmı çocuklara ait.  Park yapıyoruz. Tabi olsun, olmasın değil ama kışın çocuklar yağmurda, karda, soğuk havada parkta nasıl oynasın? Çocukların oynayabileceği kapalı alanlar var mı? Büyük şehirlerde alışveriş merkezlerinde çocuklar için oyun parkları var; tabi parası olana. Belediye nüfusun 3’ te 1’ ini oluşturan hemşehrilerine bunu borçludur” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar da söz hakkı alarak düşüncelerini, eleştirilerini açıkça ifade ettiler. Yine dernek başkanı Bülent Eryılmaz, yöneltilen sorulara ve yapılan eleştirilere cevap verirken, değerlendirmeleri de dikkate aldıklarını ifade etti.

AdminAdmin