Güncel
Giriş Tarihi : 27-05-2016 15:53   Güncelleme : 27-05-2016 17:43

Yağmura Rağmen Katılım Yoğun Oldu

Derecuma Camii'nde Yapılan Yağmur Duasına Çok Sayıda Vatandaş Katıldı

Yağmura Rağmen Katılım Yoğun Oldu
 Her yıl geleneksel olarak ilçemiz Boyalıca Köyü, Derecuma Camii’nde gerçekleştirilen yağmur duası ve keşkek şenliğine şiddetli yağmura rağmen katılım yoğun oldu.

Kesin Tarihi Bilinmemekle birlikte yaklaşık 450-500 yıllık olduğu tahmin edilen Derecuma Camii’nde düzenlenen dua ve etkinliklere, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yüzer, Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yağan şiddetli yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu keşkek şenliğinde ziyaretçilere yapılan keşkek ikramının ardından İl Müftüsü Mustafa Erkan şükür duası yaptırdı.

Yağmur Duasında okunan Yasin-i Şerif, Mevlid-i Şerif ve şükür duasının ardından şenlik ve dua bayramı sona erdi.

Geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında civar köylerin işbirliği ile Derecuma Camii’nde yapılan yağmur duası ve keşkek şenliğine yurdumuzun dört bir tarafından ziyaretçiler gelerek dostlarıyla ve akrabalarıyla hasret gideriyor.

Seda ŞengülSeda Şengül