Güncel
Giriş Tarihi : 28-01-2023 16:43   Güncelleme : 07-02-2023 14:23

Yakup Ağa Konağı, Gemoloji Sergisine ev sahipliği yaptı

Yakup Ağa Konağı, Gemoloji Sergisi & Yarı Değerli Taşlar Eğitimine ev sahipliği yaptı

Yakup Ağa Konağı, Gemoloji Sergisine ev sahipliği yaptı

Gerze Kaymakamlığı Ar&Ge Proje Koordinasyon Ofisi 28-29 Ocak 2023 tarihlerinde Gerze Halkına yönelik ‘Gemoloji’ sergisi ve ‘Yarı Değerli Taşlar’ konulu kısa bir eğitim programı düzenledi.

Çeşitli proje başvuruları ile dolaylı olarak Gerze’ye katkı sunan Proje Ofisi, Ofis üyelerinin eğitim alma sürecinin tamamlanmasının ardından şimdi ise doğrudan Gerze halkına yönelik ilk organizasyonunu bir sergi ve eğitim programı ile gerçekleştirdi.

Gerze halkının Gemoloji’ ye göstereceği ilgi düzeyine göre bu alanda bir AB projesi geliştirilmesi planlandığı kaydedilirken projenin başlangıç noktasının 28-29 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Sergi & Eğitim programı ile halkın Gemoloji hakkında bilgilendirilmesi ve ilgi düzeyinin tespit edilmesi olacağı belirtildi.

Gemoloji’ nin (kıymetli taş bilimi) Gerze Halkının ilgisini çekmeyi başarması durumunda ‘taş işleme ve tasarımı’ yönünde eğitim ve hobi atölyelerinin kurulması yönünde bir proje yürütülmesinin planlandığı öğrenildi.

28-29 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenen  program Gerze için önemli bir değere sahip olan ve geçici proje ofisi olarak kullanılan Yakup Ağa Konağında düzenlendi.

Proje Ofisi Üyesi & Programın Eğitmeni Volkan Yaşar Berber, sergiye gelenleri 15’ er gruplar halinde içeri alarak sergilenen taşlar hakkında bilgiler verdi.  

AdminAdmin