Güncel
Giriş Tarihi : 31-10-2021 14:40   Güncelleme : 01-11-2021 09:44

Yeni Başkan 'Çağlayan' Oldu

Yenikent Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yeni Yönetimini Belirledi

Yeni Başkan 'Çağlayan' Oldu

İstanbul’ da gurbetteki vatandaşlarımızı bir çatı altında toplayan Yenikent Sosyal Yardımlaşma Derneğinde gerçekleşen olağan genel kurul yeni yönetimini belirledi.

Üç dönemden bu yana dernek başkanlığını yürütmekte olan Abdullah Deliceli’nin görev süresinin dolmasının ardından dernek, yeni bir aday ve tek liste ile seçime gitti.

İstanbul Esenler Dere’de bulunan dernek binasında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’a Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve çok sayıda Gürzüvetli vatandaş katıldı.

Birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı seçimlerde bundan sonraki iki yıl için yeni başkan Yaşar Çağlayan oy birliği ile yönetime getirildi.

Kongreye katılan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran yapmış olduğu konuşmasında kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, hemşehrileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dalkıran sel felaketinin ardından SİNDEF tarafından Ayancık’ta yaptıracakları anaokulundan kısaca bahsederek, “amacımız insanımıza, memleketimize hizmet, insanlarımızın birlik ve beraberliğidir.

SİNDEF olarak güzel projelere imzalar atıyoruz. Netice itibarı ile SİNDEF hepimizindir. Bizlerde misyonumuzu en güzel şekilde temsil etmek için mücadele ediyoruz.

Doğduğumuz topraklardan, doyduğumuz topraklarda derneklerimizi meydana getirmişiz. Bizler bu derneklere sahip çıkmazsak bu birliktelikler, beraberlikler, sosyal danışma tam anlamıyla olmaz.

Bu derneklerin kuruluşundan bugünlere gelmesine vesile olan, hizmet eden herkese teşekkürlerimi sunuyor, yeni seçilecek yönetime başarılar sunuyorum” diye konuştu.

AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ise “gurbette yaşam mücadelesi verirken, köyünüze, memleketinize, birbirinize sahip çıkmanız çok güzel” diyerek derneklere kuruldukları günden bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti, göreve yeni gelecek yönetime de başarılar diledi.

Kurt sözlerini, “Sinoplu kendini ifade etmekten hiçbir zaman imtina etmez. Nerede, nasıl duracağını bilir” diyerek SİNDEF ailesine Ayancık’ta yapmış olduğu okul projesi için teşekkür ederek noktaladı.

Başkan Şensoy ise dernek genel kuruluna katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz de sizlerden biriyiz. Pandemi dolayısıyla uzun süredir aranızda bulunamadık.

Belediye başkanlığı, dernek başkanlığı, muhtarlık, bu görevler birer gönül işidir. Bu görevlere gelen arkadaşlarımız, elini taşın altına koyar ve bu görevleri ifa etmeye çalışır.

Derneğimizde yeni seçilen, görevi üstlenen hemşehrilerimize başarılar diliyorum. Malumunuz bende Gerze’nin en büyük köyü Gürzüvet’liyim. Başarının en büyük sırrı halkın arasında olmak, onlara dokunabilmektir, seçilmişleri de farklı kılan onların çalışmaları, başarılı hizmetleridir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AdminAdmin