Röportajlar
Giriş Tarihi : 27-12-2011 00:34   Güncelleme : 27-12-2011 00:34

Altay Hükümete Sert Çıktı

İktidarının Sinop'a bakışı kin, nefret ve düşmanlıkla eş anlamlıdır

Altay Hükümete Sert Çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Engin Altay, "Hükümet ve onun siyasi sahibi AKP iktidarının Sinop'a bakışı kin, nefret ve düşmanlıkla eş anlamlıdır" dedi. 
  
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğü'nün kapatılma kararına sert tepki gösterdi. Altay yaptığı açıklamada hükümete yüklendi. Açıklamasında hükümete seslenen Engin Altay iktidara, Sinop limanında iş ve işlem yapmak isteyenleri ve turistleri mağdur etmemek için Sinop'a ilgili memurları atayıp bir temsilcilik açarak sorunu kısmen de olsa çözme çağrısında bulundu. 

Engin Altay açıklamasında şöyle dedi; "Hükümet ve onun siyasi sahibi AKP iktidarının Sinop'a bakışı kin, nefret ve düşmanlıkla eş anlamlıdır. AKP iktidar olduğu 2002 yılından bu yana ilimiz ve ilçelerimizdeki kurumları, temsilcilikleri, bölge müdürlüklerini kapatma yolunda özel bir çaba göstermektedir.  Sayın Başbakana ve hükümetine açık çağrımdır  Sinop Valiliğini kapatın. İş sahası olmayan ve olması için 9 yıllık iktidarlarından en ufak bir çaba göstermeyen AKP mevcut hizmet birimlerini kapatarak Sinop ekonomisine darbe vurmaktan zevk alır bir noktaya gelmiştir.

Ne yazık ki bu çabalara iktidar partisinin geçmiş ve mevcut milletvekilleri de sessiz kalarak onay verir durumda olmuş ve olmaktadırlar.  Çok yakın zamanda, AKP iktidarının neler neler yaptığını sözde icraatlarını anlatan milletvekili ve AKP'nin yerel yöneticilerini, Orman Bölge müdürlüğüne, kapatılın banka şubelerine, kapatılan askerlik şubelerine, cezaevlerine ve en son bugünkü resmi gazete de yer alan kararla kapatılan Gümrükler ve Muhafaza Başmüdürlüğü binalarına bakmalarını salık veririm. Belki o binalardan arta kalan soğuk yüz AKP'nin sorumsuz, halkı hiçe sayan sorumlularının yüzlerinde bir gerginliğe neden olur. Karadeniz'in doğal limanı Sinop limanı artık görsel bir liman olmaktan öte bir anlam taşımayacaktır. Limana demirleyecek yük gemileri, konteynırlar sadece fotoğraf albümlerinde bir anı olarak kalacaktır. Sinop gümrüğünde ticaret olmayacaktır. İlimizin kalkınması için ticaretin arttırılması için çaba göstermesi gerekenlerin, kalkınmanın bileşenlerinden gümrük müdürlüğünün kapatılmasını onaylamalarının onuru AKP hükümetine yetecektir. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaş sebze ve meyve ihracatını düzenleyen tebliğiyle 5 yıldır Sinop limanındaki ekonomik canlılığı bu hükümet bitirmiştir. Karadeniz'in tek doğal limanı olan Sinop limanı RO-RO iskelesiyle her türlü yükleme yapabilecek bir kapasiteye sahiptir. Ancak Samsun limanına verilen ayrıcalık nedeniyle Sinop limanının işlevselliği devlet eliyle ortadan kaldırılmıştır. Ayrıca yılda ortalama 15 adet büyük turist gemileri Sinop'a gelmektedir. Büyük turist gemilerinin Karadeniz de uğradığı iki limandan biri Sinop diğeri Trabzon'dur. Uluslar arası arenada turizm organizasyonları düzenleyen firmaların akredite olduğu Türkiye limanlarından birisi Sinop'tur diğerleri Alanya, Trabzon, İstanbul, Kuşadası ve Rize'dir. Rusya ve Ukrayna limanlarına en yakın liman Sinop limandır. Bütün bunlar değerlendirildiğinde bakanlığın Samsun'dan göndereceği mobil ekiplerle gümrük işlemi yapmanın birçok sakıncacı olacaktır. Yurttaşlarımız maddi manevi zarar görürken kamu görevini yapmamış olacaktır. 2002 yılından bu yana görev yapmış AKP'li milletvekillerimizin hizmetleri sıralarken bu kapattıkları kurum ve kuruluşları ve o kurumlarda mağdur ettiği çalışanları da unutmamasını bekleriz. Sinop Tarihine geçecek bu kara lekelere ortak olan, sessiz kalan ve bunları savunan iktidar partisi mensuplarını halkımıza karşı ciddi bir duruş sergilemelerini, ilkeli davranmalarına davet ediyorum. Konuyu hükümet ve parlamento nezdin de TBMM içtüzüğünün bana verdiği yetkileri kullanarak gündeme getireceğim ve takipçisi olacağım. Ancak halkımızı bu kadar aymazlık sergileyen AKP'nin gerçek yüzünü bir kez daha görmeye ve tavır almaya çağırıyorum.  

Hükümeti Sinop limanında iş ve işlem yapmak isteyen yurttaşlarımızı, gelen turistleri mağdur etmemek için Sinop'ta Samsun bölgeye bağlı bir Gümrük müdür yardımcılığı ve ilgili memurları atayarak bir temsilcilik açarak sorunu kısmen de olsa çözmeye çağırıyorum"
AdminAdmin