Eğitim
Giriş Tarihi : 06-06-2022 10:09   Güncelleme : 11-06-2022 09:44

Atatürk Ortaokulu, ilçemizi gururlandırmaya devam ediyor

İlçemizin başarılı okullarından Atatürk Ortaokulu yine, yeni ve öncü çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor

Atatürk Ortaokulu, ilçemizi gururlandırmaya devam ediyor

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknolojileri Festivali bu yıl Samsun’ da düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl 45.000 proje başvurusu ve 200.000 proje katılımcısının katıldığı festivale bu yılda rekor düzeyde katılım sağlanacağı öngörülüyor.

Gerze Atatürk Ortaokulu, TEKNOFEST yolunda

Bu yıl bütün eğitim seviyesi ve kategorilerinden Sinop’ u temsilen 4 proje ön elemeleri geçti. Bu 4 projeden ikisi ilçemiz Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından geliştirildi.

Bu iki projeden biri kendi alanında 8000 proje arasından ilk elliye giren Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Hasan Kadri Albayrak’ın danışmanlığında Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Yusuf Kenan Bağçeci ve Çınar Okan tarafından geliştirilmiş olup ‘’Ders Kitabım Artık Hologram’’ adıyla ilimizi temsil edecek.

Diğer proje ise yine Atatürk Ortaokulu Matematik öğretmeni Enes Dinçer danışmanlığında Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Fethi Mert Tüzün ve Melih Kuru tarafından geliştirilmiş olup ‘’Engelsiz Pergel’’ adıyla ilimizi temsil edecek.

Son dönemde özellikle Havacılık ve Uzay Teknolojileri alanındaki bu tür kapsamlı ve saygın etkinliklerde ilçemiz okullarındaki çocuklarımızın yer alması hepimizi ziyadesiyle gururlandırmış olup bizlerde Gerze' nin Sesi gazetesi Ailesi olarak TEKNOFEST' te Sinop' u ve ilçemizi temsil edecek Atatürk Ortaokulu öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ederiz.

AdminAdmin