Güncel
Giriş Tarihi : 14-12-2023 13:25   Güncelleme : 15-12-2023 17:36

Emekçi kadınlarımız, ulusal basının gündeminde

Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ulusal basının konuğu oldu

Emekçi kadınlarımız, ulusal basının gündeminde

Gerek ilçemizdeki gerek Sinop’ taki gerekse bölgedeki etkinliklerde Gerze’ yi yöresel lezzetleriyle temsil eden ve tanıtan Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Ulusal basının önemli mecralarından biri olan CNNTÜRK’ ün konuğu oldu.

Her hafta pazar günü, saat 10:30'da CNNTÜRK ekranlarında yayınlanan, Serra Taşıran Özgür'ün sunduğu Üretim Zamanı programında bu Pazar Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yer verilecek.

Cittaslow markası olan ilçemizin, Sloow Food kapsamında oluşumu sağlanan Cittaslow şehri Gerze'nin yöresel lezzetlerini, el sanatları ürünlerini tanıtarak yöremizin de tanıtımına katkı sağlayan Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretim Kooperatifi Başkanı Serap Gökgöz, CNNTÜRK ekibine gösterdikleri ilgiden ve ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Gerze'nin yöresel ürünlerinden olan Peksimet, Tarhana, Erişte, Hamuraşı, Kulakhamuru Mantı, katlama, mısır ekmeği, düğün helvası, Lakerda (tuzlu Balık) gibi birçok yöresel ürünün tanıtımını yaptıklarını kaydeden Başkan Gökgöz, “bu hafta Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak CNNTÜRK kanalında yayımlanan Serra Taşıran Özgür'ün sunduğu Üretim Zamanı programının konuğu olduk.

Kooperatif olarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.  Serra Hanıma yöresel ürünlerimizin üretim sürecini anlattık, Gerzemizi, yöresel lezzetlerimizi tanıttık” diye konuştu.

 

AdminAdmin