Güncel
Giriş Tarihi : 25-09-2022 10:59   Güncelleme : 26-09-2022 15:24

Gerze’ de bir ilk: Gerze Bilim Kültür Ve Sanat Merkezi açıldı

Gerze Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Gerze Bilim Kültür ve Sanat Evini ilçe halkının hizmetine sundu

Gerze’ de bir ilk: Gerze Bilim Kültür Ve Sanat Merkezi açıldı

İlçemizde Mart 2020’ de kurulan Gerze Bilim Kültür ve Sanat Derneği, pandemi dönemindeki zorunlu sessizliğini bozdu. İlçenin kültürel sanatsal ve bilimsel konulardaki var olan açığını kapatmak üzere yola çıkan dernek yönetimi, oluşumunu tamamladıkları Gerze Bilim Kültür ve Sanat evini ilçe halkının hizmetine sundu.

Hamidiye Mahallesi Gençlik Caddesi No 19’ da açılışı gerçekleştirilen Gerze Bilim Kültür ve Sanat Merkezinde tüm ilçe halkının yararlanabileceği bir mekan oluşturduklarını, yapılacak çalışmalara 7’ den 70'e her kesimden insanın katılabileceğini ve kendi sanatsal becerilerini aktarabilecekleri veya geliştirebilecekleri samimi bir ortam yaratmaya çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Can Tazebaş, ilçe halkından gelecek talep doğrultusunda çalışmaların içeriklerine karar verileceğini, en çok talep gören konularda çalışma başlatılacağını söyledi.

Tazebaş, Gerze BKS olarak farklı sanat dallarının örneklerini, kurdukları sanat evindeki sahneye taşıyacaklarını ve ilçe halkının beğenisine sunacaklarını kaydederken, “güçlü bir sivil toplum örgütü olabilmek için daha fazla sayıda üye ve gönüllüye ihtiyacımız var. Bu sebeple isteyen herkesin Gerze BKS’ ye üye olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin