Sağlık
Giriş Tarihi : 03-06-2022 15:44   Güncelleme : 03-06-2022 20:19

Gerze’ de ‘Tütünsüz Günü’ Standı Açıldı

Gerze Aile Ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında stant açıldı

Gerze’ de ‘Tütünsüz Günü’ Standı Açıldı

Gerze Aile Ve Toplum Sağlığı Merkezince "Dünya Tütünsüz Günü" çerçevesinde vatandaşlara tütünün insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar hakkında farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla Hükümet Konağı önünde stant açıldı.

Stantta, İlçe Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personelleri tarafından sigaranın zararları anlatılarak vatandaşlara karbon monoksit ölçümü yapıldı. ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, kapalı alanlarda tütün ürünü kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 ve SABİM hattı, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara da Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Rümeysanur Küçük, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Alo 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayabileceklerini belirterek, “sigaraya kendi kendinize bırakabileceğiniz gibi ihtiyaç duymanız halinde bu konuda uzman kişilerden de yardım alabilirsiniz. Bunun için Alo 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak ihtiyacınız olan desteği alabilirsiniz.

Sigarayı bırakırken bu konuda uzman bir hekimden destek almak isterseniz; 182’ yi arayarak Merkezi Hekim Randevu Sisteminden size en yakın sigara bırakma polikliniği için randevu alabilir ya da doğrudan bu polikliniklere başvurabilirsiniz” diye konuştu.

AdminAdmin