Eğitim
Giriş Tarihi : 27-06-2022 10:53   Güncelleme : 27-06-2022 11:01

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

Şanlıurfa'da yapılan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Gerzeli öğrenciler ve robotları Sinop’ u ve ilçemizi başarıyla temsil ettiler

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması 13-16 Haziran 2022 tarihlerinde Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonunda yapıldı. Yarışmada 6 öğrencimiz ve 1 danışman öğretmenimiz Sinop' u ve ilçemizi başarıyla temsil etti.

Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimdeki niteliğin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde edindikleri bilgiyi, beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması, öğrencilerin kendilerine güven duyabilmeleri, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmeleri amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması bu yıl Şanlıurfa'da düzenlendi.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Betül Karaoğlu danışmanlığında, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü öğrencileri Efekan Altunkök, Furkan Çapan, Medine Dinçer, Özge Özdemir, Zehra Ak ve Arda Pak' ın uzun zamandır büyük bir emek, çaba ve sabır göstererek yaptıkları ve ''Hürkuş, Karayel ve Karadeniz'' ismini verdikleri robotları ile Şanlıurfa'da yapılan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katıldılar.

Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye) kategorisinde, Robot HÜRKUŞ; 1760 robot arasından ilk 13'e kalarak, İlimizi başarıyla temsil etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Uluslararası düzeyde 1760 Robot arasından, ilk 13'e kalmanın güzel bir derece olduğunu söyleyerek, öğrencileri ve danışman öğretmeni tebrik etti, başarılarının devamını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması için Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Gerze Kaymakamı Tekin Dundar'a, Belediye Başkanı Cevat Şensoy'a, Okul Müdürü Safter Soydan'a, Müdür Başyardımcısı Aytekin İnceefe'ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

AdminAdmin