Sağlık
Giriş Tarihi : 11-10-2011 23:42   Güncelleme : 11-10-2011 23:42

Herşey Kanserin Önüne Geçmek İçin

İl Sağlık Müdürü Kanser Konusunda Bir İlke İmza Attı

Herşey Kanserin Önüne Geçmek İçin

İl Sağlık Müdürlüğü, Sinop Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi’nin (Ketem) arasında yapılan ortak protokol ile günümüzün kanayan yarası kanserle mücadele için önemli bir adım attı.

Ortaklaşa gerçekleştirilmesi düşünülen proje kapsamında 2 Genel Cerrah, 2 Ketem uzmanı, 6 Yardımcı sağlık personeli ile belediye tarafından da yardımcı personel görevlendirileceği, proje kapsamında il merkezinde bir Tarama-Erken tanı ofisi olacağını bu merkezlere ulaşmak isteyenler için Sinop belediyesi tarafından özel transferlerin ve duyurularının yapılacağını kaydetti.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz, protokolün Ekim Ayı sonu itibariyle hayata geçeceğini ve ortalama 2 ay süreceğini, basamaklı olarak tüm ilçelerimizde de taramanın yapılacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü ayrıca hastalığın erken teşhisinin hastalığın tedavisinde önemli bir evre olduğunu,  il merkezinde açılacak olan sağlık ofislerinde kanser hastalığı ile ilgili eğitim ve sağlık hizmetlerinin verileceğini belirtti.  Özellikle ülkemizde İstatistiklere göre her 8-9 kadından birinde hayatının herhangi bir döneminde göğüs kanseri riskiyle karşı karşıya kaldığını belirten Açıkgöz; Sayılar her ne kadar soyut kavramlar olsa da bir an durup düşünürsek, yakın çevremizde, akraba ve dostlarımız arasında, bu sorun ile karşılaşmış birkaç tanıdığımızı, mutlaka anımsayacağız. Sorunun hiç de sandığımız kadar bizden uzak olmadığını, güç de olsa kabul etmeliyiz’’ dedi ve Sinoplu kadınların kanser taramasından geçirilerek, bu amansız hastalıktan erken teşhis sayesinde korunabileceğini ifade etti.

AdminAdmin