Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2023 12:13   Güncelleme : 15-12-2023 17:36

Kadın üreticiler ürünlerini "yerinden" satacak

Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, pazar yerinden çekildi

Kadın üreticiler ürünlerini "yerinden" satacak

Gerek ilçemizdeki gerek Sinop’ taki gerekse bölgedeki etkinliklerde Gerze’ yi yöresel lezzetleriyle temsil eden ve tanıtan, ulusal basının da misafiri olan Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi artık Pazar yerinde tezgâh açmayacak.

Gerze'nin yöresel ürünleri Peksimet, Tarhana, Erişte, Hamuraşı, Kulakhamuru Mantı, katlama, mısır ekmeği, düğün helvasını Cuma pazarında açtıkları tezgâhta pazarlayan Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Pazar yerindeki sorunların çözülememesi nedeni ile kooperatif olarak yönetim kurulu ile çekildiklerini duyurdu.

Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Serap Gökgöz, Gerze Belediye Başkanlığına dilekçe vererek durumu bildirdiklerini belirtti. Başkan Gözgöz, “SS Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi olarak yaklaşık 1 yıldır Pazar yerinde yöresel ürünleri tanıtıp satış yapmak için çaba harcıyoruz.

Pazar yerindeki sorunların çözülememesi nedeni ile kooperatif olarak yönetim kurulu kararı ile çekiliyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin