Sağlık
Giriş Tarihi : 22-09-2011 07:28   Güncelleme : 22-09-2011 07:28

Kaya, Kutlamalarda Tam Not Aldı

Atatürk İlköğretim Eğitim Öğretim Kutlamalarına Ev Sahipliği Yaptı

Kaya, Kutlamalarda Tam Not Aldı

Her yıl okulların açıldığı ilk hafta çeşitli etkinliklerle kutlanan ilköğretim haftasının bu yılki ev sahibi Atatürk İlköğretim Okulu oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kutlamaların sunuculuğunu Fatih Arslan ve Dilek Baştürk yaparken, Öğretmenler adına konuşmayı ise Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Gökhan DİZDAR yaptı.

İlçemiz Kaymakam’ı Metin KUBİLAY, Gerze’de geçen sene elde edilen sportif, sosyal ve kültürel başarıların bu yıl da artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Törene katılım göstererek eğitim sürecinin içinde olduklarını hissettiren velilereyse ayrıca teşekkür eden Kubilay sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yeni eğitim öğretim yılında tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerken, eğitime katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet GENÇ ise konuşmasında, “İlçedeki okulların mevcut şartlarından söz etti ve bu yıl çok başarılı bir yıl geçirmek amacında olduklarını belirtti. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda emin adımlarla ilerleyeceklerini dile getiren Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili öğrenciler, çok çalışmalısınız, bilgiyi sorgulamalı, araştırmacı olmalısınız. Öğretmenlerinizden bilgiye ulaşmanın anahtarı olarak yararlanmalısınız. Amacımız; geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi Türk Milli Eğitimi’nin genel amacı doğrultusunda yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaktır.”

Kutlamalara ev sahipliği yapan Okul müdürü Hasan KAYA konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Okuldaki fiziki şartların her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Okulumuzun iç ve dış boyasını tamamlayarak okulumuzu eğitim- öğretime hazır hale getirdik. Sınıflarımız eksikliklerini belirleyerek bu eksiklikleri gidermeye gayret ettik. Ufak tefek sorunlar dışında okulumuz tam manasıyla yeni eğitim – öğretim yılına hazır hale geldi. Ayrıca teknolojik altyapı olarak da olumlu adımlar atmaya devam etmekteyiz. Projeksiyonu olmayan sınıf sayımız her geçen gün azalmaktadır. Amacımız en kısa zaman tüm sınıflarımıza projeksiyon sağlamaktır.” dedi.

Yapılan bu konuşmaların ardından öğrenciler şiirlerini seslendirdiler. Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencilerinin hazırladığı skeç ve halk oyunları gösterilerinin ardından hayırsever işadamı İzzet GÜNEŞ tarafından yaptırılan  “Atatürk Köşesi”nin açılışı yapıldı. Burada hayırsever işadamımız İzzet GÜNEŞ Bey’e plaket veren Kaymakam Kubilay, işadamı Güneş’e eğitime yaptığı bu katkıdan dolayı çok teşekkür etti.

Yapılan bu açılışın ardından Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenler odasında misafirlere ikramlarda bulunuldu.


AdminAdmin