Eğitim
Giriş Tarihi : 30-06-2012 11:53   Güncelleme : 30-06-2012 11:53

Kuran Kurslarına Büyük İlgi

Kuran Kursları Çocuklarla Dolup Taşıyor

Kuran Kurslarına Büyük İlgi

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından karnelerini alan çocukların birçoğu  yaz tatilinde Kuran Kurslarına akın etti.

İlçemizde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örgün eğitime devam eden öğrencilerin Kur’an-ı Kerimi yüzüne okuyabilmeleri, bazı dua ve sureleri ezberlemeleri ve yaşlarına uygun temel dini bilgileri edinmelerine yönelik olarak tatil dönemlerinde  camiler ve yaz kurslarında okumak isteyen çocuklar için düzenlenen Yaz Kuran Kurslarına ilginin bir hayli fazla  olduğu gözlemlendi.

Hafta içi günde 3 saat olarak yapılan derslerde Kuranı Kerim, Siyer, Ahlak, İbadet gibi konuların işlendiğini belirten İlçemiz Müftüsü Ömer Yay Diyanet İşleri Başkanlığı il Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yaz kurslarında öğrenci sayısını artırmak, eğlenerek ve güzel vakit geçirerek tatil havasında Kuran öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla 07-18 yaş aralığındaki gençlere, Basketbol, Güreş, Masa Tenisi, Badminton, Judo,Karate gibi spor dallarında her ilin spor imkanları ölçüsünde kursların düzenlendiğini ve ilçemizdeki öğrencilerinde bu kurslardan imkanlar ölçüsünde yararlandıkların ifade etti.

İlçe Müftüsü Yay “ 18 Haziran-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında devam edecek olan Yaz Kur’an Kursları son derece verimli geçmektedir. Bu kurslarda güzel arkadaşlıklar samimi dostluklar kurulmaktadır. Görevlilerimiz fedakara ne bir tutumla özverili bir şekilde çalışmaktadırlar. Ailelerimiz çocuklarını seve seve camilerimize göndermektedirler. Son derece yoğun bir katılımla devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle yaz Kur’an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, görevlilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hem öğrencilerimizin hem de görevlilerimizin başarılı olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyor, bu vesileyle en içten selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.


AdminAdmin