Eğitim
Giriş Tarihi : 01-12-2023 15:07   Güncelleme : 01-12-2023 15:50

Meslek Lisesinin büyük başarısı: Artık markalarıyla üretiyorlar

Fabrika gibi üretim yapan Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ürettiği malzemeler marka haline geldi

Meslek Lisesinin büyük başarısı: Artık markalarıyla üretiyorlar

İlçemizin köklü ve başarılı okullarından, sürekli üreten ve kendini geliştiren Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ürettiği eşyalar artık marka haline geldi. Okulun 07 kodlu mal ve hizmet sınıfında Ahşap, metal, cam ve plastik malzemelerin ve madenlerin işlenmesi, bunlara şekil verilmesi için makineler, takım tezgahları ve bu amaçla kullanılan endüstriyel robotlar, üç boyutlu yazıcılar üretilirken 28 kodlu mal ve hizmet sınıfında Oyunlar ve oyuncaklar üretiliyor. Bu kapsamda üretilen malzemelerin marka haline gelmesi amacıyla Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Türk Patent ve Marka Kurumuna, 21 Haziran 2022 tarihinde marka başvurusu yaptı.

Türk Patent Kurumundan beklenen cevap geldi ve 4 Ekim 2023 tarihinde Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi markası tescillendi.

MARKA LOGOSU TAKDİR TOPLADI

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi markasının logosu ise beyaz balina resmi üzerine okulun ilk 3 harfinin yer aldığı GMT ibaresi oldu. Okul yetkilileri tarafından yapılan açıklamada,  “25 Ocak 1992 günü Gerze Limanı’na gelen, halkın kalbini fethetmiş olan, Gerze halkının verdiği isimle, Aydın’dan etkilenilerek resmedilmiştir. O yıl Aydın’ın haberi kısa süre içinde sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada medyaya yansıyıp, pek çok insanı meşgul eden bir konu olmuştur.

Marka logosu üzerinde yer alan GMT ibaresi, okulumuz ismi Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin baş harflerinden ilk üçünü temsil etmektedir. GMT harflerinin renkleri G mavi, M kırmızı, T yeşil renktir. Mesleki ve teknik eğitim veren bir kurum olmamız nedeniyle renkleri RGB teknolojisinden esinlenerek aldık. Günümüzde kullandığımız birçok teknolojik üründe (akıllı telefon, tablet, televizyon vb.) RGB led teknolojisinden faydalanılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

OKULDA ÜRETİM HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı üretimlerle ilçemizdeki okullara da destek olmanın yanında döner sermaye işletmesi, her geçen gün artan üretim kapasitesiyle birçok projede yer alırken ahşap, metal, oyun, oyuncak ürünleri ve 3D yazıcı üretimlerine devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında kitaplık ve çalışma masası, okulun Metal Teknolojisi Alanı ile Mobilya İç Mekân Tasarım Alanı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından üretilerek teslim edildi.

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Anaokulu Öğrencilerine Kitaplığım Projesi" kapsamında kitaplıklar, Gerze Tarım İlçe Müdürlüğüne ipek böcekçiliği yetiştiriciliği denemesi için standlar, Gerze Orman Müdürlüğüne piknik masaları Mobilya İç Mekân Tasarım Alanı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından üretilerek teslim edildi.

Gerze Kaymakamlığı tarafından verilen destekle ilçede yer alan ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki sekiz eğitim kurumuna, "3D Yazıcı Projesi" kapsamında, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 3D yazıcıların üretimleri tamamlanarak okullara teslimi yapıldı.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm kapasite ve ekipmanlarıyla, son teknolojik gelişmeler takibinde, farklı alanlar bazında üretmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreçte, tescil almış olduğu GMT markası ile ilgili hizmet sınıflarında üretimlerini gerçekleştirmeye devam edeceği kaydedilirken mesleki eğitim ve öğretimindeki iddiasını markasıyla taçlandıracağı belirtildi.

https://gerzeeml.meb.k12.tr/icerikler/artik-markamizla-uretiyoruz_14513352.html

AdminAdmin