Güncel
Giriş Tarihi : 07-12-2018 15:31   Güncelleme : 07-12-2018 16:23

Muhtarlar Bilgilendirildi

Ziraat Odasında 16 Aralık Pazar günü yapılacak olan delege seçimleri öncesi, köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında seçimler nedeniyle köy ve mahalle muhtarlarına süreç hakkında bilgi verildi

Muhtarlar Bilgilendirildi

Ziraat odalarında, 2019 Şubat ayında yapılacak olan genel kurullar öncesinde delege seçimleri için 7 Aralık Cuma günü bir bilgilendirme toplantısı yapan Gerze Ziraat Odası Başkanlığı, Gerze Belediye Meclisi Toplantı Salonunda muhtarlara önemli bilgiler aktardı.

Toplantı saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki yaparak neredeyse eksiksiz katılan muhtarlara, yapılacak delege seçimlerinin Gerze çiftçisi, tarımı ve ziraat odası için hayırlı olmasını diledi.

Oda Başkanı Tiryaki’nin ardından delege seçimleriyle alakalı teknik bilgi aktaran Ziraat Mühendisi Canan Çiçek, seçimlerle alakalı ayrıntılı bilgi sundu ve hukuki sorumlulukları anlattı.

Tiryaki, “TZOB Kanunu’na göre 4 yılda bir delege seçimleri yapılıyor. Gerze’de odamıza kayıtlı yaklaşık 2800 delege seçimlerde oy kullanacak. Gerze’de ki 7 mahallemizde olduğu gibi 42 köyümüzde de 16 Aralık Pazar günü delege seçimleri yapılacak. Ardından 2019 yılı Şubat ayında yapılacak genel kurulda seçilen bu delegelerimiz 21 kişilik oda meclis üyesini seçecek” dedi.

Çiçek, muhtar veya azaların delege olamayacağını, delege olanların da sandık kurulunda görev yapamayacağının altını çizerek, seçimlerin 8,30’dan 17,30’a kadar süreceğini Gerze Ziraat Odasının seçimin olduğu 16 Aralık Pazar günü sabah 8,30’dan akşam 21.00’e kadar seçimleri takip edeceğini söyledi.

Muhtarlara, “Seçimlerle alakalı her hangi bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız lütfen odanın sizlere aktarmış olduğu bilgiler doğrultusunda hareket edin. Yoksa buradan doğabilecek hukuki sorunlar yaşayabilirsiniz” diyen Çiçek, “Muhtarlarımıza seçimler konusunda oda başkanlığımızın güveni tamdır. Seçimlerin odamıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Oda Başkanı Tiryaki muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve sorularını yanıtladı.

  

Seda ŞengülSeda Şengül