Eğitim
Giriş Tarihi : 30-01-2016 11:31   Güncelleme : 30-01-2016 11:29

Öğrenciler Staj Eğitimi İçin İsveç'e Gitti

İlçemiz Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden 15 kişilik bir grup öğrenci stajlarını yapmak üzere İsveç'e gittiler

Öğrenciler Staj Eğitimi İçin İsveç'e Gitti
 Erasmus +Plus projesi kapsamında, İlçemiz  Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ertan Bekgöz beraberinde 15 öğrencisi ile birlikte İsveç'in Stockholm kentine gitti.

Öğrencilerin burada bir ay süre ile staj göreceği bilgisini veren Bekgöz ''bu sayede öğrenciler mesleki bilgilerini yenileyerek kendilerini geliştirecekler, yeni teknikler öğrenecekler, farklı kültürleri, farklı yemek yapım tekniklerini, servis şekillerini öğrenecekler  ve yabancı dil bilgilerini arttıracaklar. Okulumuzun tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Hafta sonları kültürel gezilerimiz olacak. Oradaki meslek liselerini ziyaret edeceğiz. Proje sonunda katılımcılar europass hareketlilik belgesi alacaklar bu belge gelecekleri için iyi bir yatırım olacaktır.

Ülkeye dönüş yapıldıktan sonra projeden elde edilen bilgi ve dokümanların paylaşımı sağlanacak. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edilecek. İlçemiz Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığı ziyaret edilip proje ile ilgili paylaşımlar yapılacak. Mayıs ayında da Antalya seyahatimiz olacak. Buradaki otellerde bir süre öğrenciler yine staj görecekler. Bu onlar için bulunmaz bir nimet inşallah iyi değerlendirirler'' dedi.

Öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri terminalden yolcu ettiler. Gerze'den İstanbul'a hareket eden grup buradan hava yolu ile İsveç'e gidecek. Bir ay sürecek olan proje kapsamında öğrenciler anlaşma sağlanan lüks restoranlarda stajlarını yaptıktan sonra yurda geri dönecekler.

Seda ŞengülSeda Şengül