Sağlık
Giriş Tarihi : 12-01-2021 12:27   Güncelleme : 12-01-2021 14:49

Rastgele Evlere Gidilerek Kan ve PCR Testi Alınıyor

Covid-19 ile Mücadele Konusunda Her Türlü Çalışma Yapılıyor

Rastgele Evlere Gidilerek Kan ve PCR Testi Alınıyor

Covid-19 seroprevalans araştırması kapsamında ilçe merkezinde 10, köylerde de yine 10 hanede tarama yapıldı.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iş birliği ile yeni tip koronavirüs ile mücadele için başlatılan toplum tarama çalışması kapsamında 11.01.2021 tarihinden itibaren Sinop genelinde 160 hanede tarama yapılacağını duyurdu.

Bu kapsamda, ilçe merkezinde ve köylerimizde başlayan çalışmalar doğrultusunda toplamda 20 hanede kan ve PCR taramasının yapıldığını belirten Gerze Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Rümeysanur Küçük; “doktor, diş hekimi ve hemşirelerden oluşan sağlık ekipleri, rastgele belirlenen adresleri ziyaret ederek kişilerin rızası dâhilinde kan ve sürüntü örneği alarak koronavirüs testi yapıyorlar; sonuçları e-nabız üzerinden öğrenebilecek testler ile kişilerin aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu değerlendiriliyor.” ifadelerinde bulundu.

Ziyaret edilen evlerde kişilerin rızası alındıktan sonra ekiplerin çalışmalara başladığı, her haneden, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yöntemle seçilen kişinin T.C. kimlik numarası ve cep telefon numarası kayıtları alınarak, anket soruları yöneltildiği ve alınan cevapların Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydedileceği söylendi.

AdminAdmin