Güncel
Giriş Tarihi : 25-07-2018 10:37

"Sinop Nükleer Santraline Büyük Önem Veriyoruz"

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara sanayi odasına gerçekleştirdiği ziyarette, Sinop’a kuracakları santralin büyük önem taşıdığını belirtti

"Sinop Nükleer Santraline Büyük Önem Veriyoruz"

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara sanayi odasını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir etkinlikte Sinop'a üçüncü nükleer santral yapılacağı haberini duyurmuştu. 24 haziran seçimleri sonrasında da Japonya Başbakanı Abe ile görüşerek yapılacak olan nükleer santral projesinin hızlanması gerektiği konusunda ortak karar aldılar.

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara sanayi odasına gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'ye kuracakları santralin büyük önem taşıdığını belirtti.

Büyükelçi devamında, " Özellikle Japonya'da yaşanan Fukushima nükleer kazasından sonra Türkiye'de kurulacak olan santralin güvenlik sistemlerinin son teknoloji olması gerekiyor. Bu santral projesi imalat sektöründe yaratacağı dinamizm ve istihdam imkânlarıyla birlikte Türk-Japon sanayisine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu söyleyen Büyükelçi, ilişkileri daha da ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Seda ŞengülSeda Şengül