Röportajlar
Giriş Tarihi : 27-12-2011 00:48   Güncelleme : 27-12-2011 00:48

Tokmak'dan Altay ve Acun'a Jet Yanıt

Tokmak, 'CHP vefasızlık ve Saygısızlık Yapıyor'dedi

Tokmak'dan Altay ve Acun'a Jet Yanıt


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ile CHP İl Başkanı Mustafa Acun'un, Sinop Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğü'nün kapatılma kararı sonrası yaptıkları açıklamalara cevap verdi.


AK Parti İl Başkanı Tokmak; CHP 'vefasızlık' ve 'saygısızlık' yapıyor, dedi.

Muhalefetin Sinop'a yapılan yatırım ve çalışmaları sürekli görmezden gelmeyi alışkanlık haline getirdiğini belirterek, bu konuda iktidarı yıpratmak adına yaptıkları açıklamaları 'vefasızlık' ve 'saygısızlık' olarak nitelendirdi. 

Altay'ın, "Hükümet ve onun siyasi sahibi AK Parti iktidarının Sinop’a bakışı kin, nefret ve düşmanlıkla eş anlamlıdır" sözünü de sert bir dille eleştiren Cengiz Tokmak, Sinop'un Cumhuriyet tarihi boyunca alamadığı hizmet ve değeri AK Parti iktidarı zamanında aldığını söyledi. 

Bakanlıklarda yapılan revizyon ve değişiklikler nedeni ile bazı kurumların kapatıldığını, bazılarının da açıldığını kaydeden Tokmak, "Bakanlıklarda bazı değişiklikler ve yenilikler oluyor. Bu değişiklik ve yenilikler bazı teşkilatların kapatılıp bazılarının açılmasını gerektiriyor. Ama muhalefet bardağın ne yazık ki milletimize sadece boş tarafını göstermeye çalışıyor. Bakınız; Orman Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması ardından Sinop'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü kuruldu. 2007 yılında Sinop Üniversitesi kuruldu. Sinop’ta 500 kişilik öğrenci yurdu açıldı. Sinop'u İç Anadolu'ya bağlayan Boyabat Tünelli Geçiş Yolu açıldı. Sinop’u Ankara'ya bağlayan Saraydüzü-Kargı arası bitti. 

Boyabat -Kastamonu arası bitmek üzere. Ayancık-Sakız yolu tüm hızıyla devam ediyor. Türkeli-Güzelkent yolu tüm hızıyla devam ediyor. Dikmen-Durağan yolu tüm hızıyla devam ediyor. Kısa süre sonra sahil yolu kapsamında Samsun'a duble yolla bağlantımız tamamlanacak.

Hatırlanacağı üzere Sinop Havaalanı bizim dönemimizde hava trafiğine tekrar açıldı ve Sinop'u günlük seferlerle dünyaya açtık. Yani birileri kapattı biz açtık. Hava alanında önümüzdeki yıl içersinde pist uzatma çalışmaları yapılacak ve hizmet binası daha büyük bir kompleks haline dönüştürülecek. Şu anda bununda projesi tamamlanmak üzere.

Sağlık hizmetlerinde yeni yatırımlarla birçok ilkleri ilimizle tanıştırdık. İlimizde dar gelirle vatandaşlarımız bizim dönemimizde TOKİ tarafından yapılan 'toplu konutlarla' tanıştı. Yıllarca bitirilemeyen Erfelek Barajı'nı biz bitirdik. Arıtma tesisinin ihalesi yapıldı, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sinoplular yakında daha temiz ve ekonomik suya kavuşacak. Uzun yıllar önce temeli atılıp da çivi çakılmayan Durağan Barajı bitme noktasına geldi. Muhalefetin hiç bunlardan bahsettiğini duydunuz mu? Biraz elinizi vicdanınıza koyun ve hükümetimizin Sinop'a yaptığı yatırımlardan da bahsedin. Biz bahsetmenizi de beklemiyoruz. Gerçi bu ülkede muhalefet anlayışı sadece karalamaktan öte geçemiyor. Peki bu yatırımlar nasıl oluyor. Hortumcuların hortumlarını kestik, milletin vergileri emin ellerde.  Bu milletin dertleriyle dertlenenlerin elinde. Gücünü milletten alanların elinde. 

'Gözleri var ama görmüyorlar'

Başbakanımızın şefaatle yapılanları görmeyenler için hatırlattığı; 'Onların gözleri var görmezler kulakları var duymazlar' ifadesi yapılanları görmeyen bu arkadaşlarımızı çok iyi anlatıyor. Ama bizler biliyoruz ki, onlar görmeseler de vatandaşımız yapılanları çok iyi ve net görüyor. AK Parti iktidarı bunun içindir ki hem ülke genelinde, hem de Sinop'ta her girdiği seçimden oy oranını arttırarak çıkıyor.  

AdminAdmin